Ongeluk met sneeuwscooter maakt einde aan het leven van bekende Youtuber en rallycoureur
i

Action Images

Ongeluk met sneeuwscooter maakt einde aan het leven van bekende Youtuber en rallycoureur

Martijn Baars • 10:48, 03-01-2023 / Laatste Update: 23:31, 11-12-2023

De Amerikaanse rallycoureur Ken Block is op 55-jarige leeftijd overleden na een ongeluk met een sneeuwscooter. Dat heeft zijn team Hoonigan Racing laten weten. Block werd een bekende Youtuber met gewaagde stunts achter het stuur. Ook was hij oprichter van het schoenenmerk DC Shoes.

"Het is met onze diepste spijt dat we kunnen bevestigen dat Ken Block vandaag is overleden bij een sneeuwscooterongeluk”, meldt het team in een statement. "Ken was een visionair, een pionier en een icoon. En vooral, een vader en echtgenoot. Hij zal ontzettend gemist worden.”

Steile helling

Het ongeval vond plaats in Wasatch County in Utah. Block reed op een steile helling toen de sneeuwscooter kantelde en bovenop hem landde. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Medailles

Block begon zijn rallycarrière in 2005 en werd uitgeroepen tot Rookie of the Year in het Rally America Championship. Hij nam deel aan het World Rally Championship en won verschillende rallycross-medailles op de X-Games.

Miljoenen keren bekeken

Block werd nóg bekender door de Gymkhana-videoserie, waarin hij over gevaarlijke circuits en hindernisbanen reed. De serie werd miljoenen keren bekeken op YouTube.