Nederlands badmintonsucces! Piek en Tabeling kronen zich voor het eerst Europees kampioen

Eimert Pruis • 16:30, 02-07-2023 / Laatste Update: 05:22, 08-01-2024

De badmintonners Selena Piek en Robin Tabeling zijn bij de Europese Spelen in Krakau voor het eerst Europees kampioen in het gemengd dubbel geworden. Het Nederlandse duo won in de Poolse stad in de finale van Thom Gicquel en Delphine Delrue uit Frankrijk. Het werd 2-1 (21-10 13-21 21-13).

"Het is ongelooflijk", zo luidde de eerste reactie van Tabeling. "Na het beslissende punt kon ik niet ophouden met glimlachen. We hadden samen al eens brons gewonnen, nu is het goud. Nu gaan we even feestvieren en dan op naar de volgende overwinning, zal ik maar zeggen. Maar deze medaille blijft altijd heel bijzonder voor ons."

Beste spel voor finale

Piek sprak van een zeer goede wedstrijd. "Normaal gesproken kom je in een finale vaak niet tot je beste spel, maar in de 1e en beslissende game hebben wij heel sterk gespeeld. Zij kwamen in de 2e game goed terug, dan weet je dat het er in de laatste game op aan komt. We zijn cool gebleven, hebben ons eigen spel gespeeld en stonden ook voortdurend op voorsprong. Maar de echte vreugde kwam pas toen we het 21e punt binnenhaalden."

Het is voor de Nederlandse badmintonners de 2e medaille in Krakau na de zilveren van het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen.