Nieuwe NBA-toptransfer in de maak: Kevin Durant verruilt Nets voor Phoenix Suns

9 februari 2023

Pro Shots
NBA Kevin Durant Brooklyn Nets Trade Nieuw Team Phoenix Suns

Daags nadat NBA-team Brooklyn Nets de omstreden sterspeler Kyrie Irving uitzwaaide (naar Dallas Mavericks), lijken de New Yorkers nóg een vedette kwijt te raken. Volgens Amerikaanse media is Kevin Durant op weg naar Phoenix Suns.


De overgang van de 34-jarige KD van Brooklyn naar Arizona is volgens de berichten onderdeel van een mega-deal. Zo zou Brooklyn Nets Durant weliswaar kwijtraken, maar krijgt het team daar meerdere jonge talenten voor terug én heeft het de beschikking over meerdere zogeheten first-round picks bij de NBA-draft.

KD trade
Volgens Shams Charania van The Athletic bewandelen Mikal Bridges, Cam Johnson en 4 first-round picks de omgekeerde weg ter compensatie. Ook verruilt Jae Crowder Phoenix voor Brooklyn. De 4 keuzemomenten zullen volgens ESPN bij de drafts van dit jaar, 2025, 2027 en 2029 zijn.

De transfer past perfect in de turbulente week die Nets ervaart. Afgelopen woensdag werd er nog verloren van Suns (116-112), wat hun seizoenstotaal (winst-verlies) op 32-22 zet. Brooklyn Nets staan momenteel 5e in de Eastern Conference. Phoenix Suns is met Dallas gedeeld 4e in de Western Conference. Bij Suns komt Durant samen te spelen met onder meer sterspelers Chris Paul en Devin Booker.

Loopbaan Durant
Voor KD, die doorbrak bij Oklahoma City Thunder (voorheen Seattle Supersonics) waar hij tussen 2007 en 2016 speelde, wordt Phoenix zijn 4e thuisbasis in de NBA. Na 'OKC' was hij onderdeel van het sterrenensemble van Golden State Warriors (2016-2019), waarna hij naar New York vertrok. Met Golden State werd 13-voudig All-Star Durant in 2017 en 2018 kampioen.