Assistent-basketbaltrainer (46) van Golden State Warriors sterft aan hartaanval tijdens diner met team
Assistent-trainer Dejan Milojevic (46) van basketbalteam Golden State Warriors is plotseling overleden aan een hartaanval. ©AP

Assistent-basketbaltrainer (46) van Golden State Warriors sterft aan hartaanval tijdens diner met team

22:54, 17-01-2024 / Laatste Update: 22:59, 17-01-2024

Een schok in de basketbalwereld: de assistent-trainer van de Golden State Warriors is plotseling overleden. De pas 46-jarige Dejan Milojevic overleed aan een hartaanval tijdens een diner met het NBA-team. Dat maakt Golden State Warriors bekend via social media.

Milojevic laat een vrouw en twee kinderen achter. De Warriors waren in Salt Lake City voor de wedstrijd tegen Utah Jazz, maar dat duel is door de NBA uitgesteld. Woensdagavond (donderdagochtend Nederlandse tijd) zou die partij gespeeld worden.

'We zijn er helemaal kapot van'

"We zijn helemaal kapot van het plotselinge overlijden van Dejan", zegt trainer Steve Kerr op de website van de NBA. "Dit is een schok en een enorme klap voor ons. Niet alleen was hij een geweldige basketbalcoach, hij ws ook een van de meest positieve mensen die ik ooit heb gekend. Iemand die licht en plezier aan elke dag gaf met zijn passie en energie. We rouwen enorm met zijn gezin mee. Dit verlies is niet te bevatten."

De Serviër was bezig aan zijn derde seizoen bij de Warriors. In 2022 won dat team de NBA. Milojevic was vroeger zelf ook basketballer.