🎥 | Boksen of basketbal? NBA'er Draymond Green deelt keiharde klap uit aan tegenstander

Jeroen Rooseboom • 10:28, 14-12-2023 / Laatste Update: 18:20, 04-01-2024

Draymond Green van Golden State Warriors is door de NBA voor onbepaalde tijd geschorst. De Amerikaan deelde dinsdag een harde klap uit aan Jusuf Nurkic van Phoenix Suns. Als je de beelden ziet, is de schorsing goed te begrijpen.

Green was nog maar net terug van een schorsing van 5 wedstrijden, toen hij zich dus alweer compleet liet gaan. Nurkic pakte Green heel licht vast, waarna het licht volledig uit ging bij de power forward van Golden State Warriors. Hij werd direct het veld uitgestuurd. Het basketbalteam uit San Francisco verloor vervolgens van Pheonix: 119-116.

'Niet de bedoeling om te slaan'

Green komt vaker in opspraak door gekke overtredingen en schorsingen. Deze beuk was voor de NBA de druppel om de 33-jarige Amerikaan voor onbepaalde tijd van de velden te verwijderen. Ondertussen heeft hij zijn excuses gemaakt in een video waarin hij zegt dat het niet zijn bedoeling was om te slaan. Dat vinden wij toch wat moeilijk om te geloven.

Salaris Draymond Green

Green boert goed bij zijn club. Volgens The Athletic heeft hij afgelopen zomer zijn handtekening gezet onder een deal voor 100 miljoen dollar verspreid over 4 jaar. Dat komt neer op 25 miljoen dollar per jaar, of bijna 23 miljoen euro.