🏀🍀 | Wéér een matchpoint weg: zorgt Boston Celtics voor de ultieme NBA-comeback?
i

Getty Images

🏀🍀 | Wéér een matchpoint weg: zorgt Boston Celtics voor de ultieme NBA-comeback?

Emiel Versteeg • 13:15, 26-05-2023 / Laatste Update: 17:33, 08-01-2024

Boston Celtics heeft de spanning in de NBA Eastern Conference finals helemaal teruggebracht met een 2e achtereenvolgende overwinning op Miami Heat. De Celtics wonnen in de eigen TD Garden met 110-97. Het staat nu 3-2 voor Miami in de series. De ploeg die als eerste 4 overwinningen heeft, gaat naar de grote finale. De volgende wedstrijd wordt gespeeld bij Miami Heat.

Boston Celtics is bezig met een goede comeback en mag blijven dromen van een plaats in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Denver Nuggets zijn dan de tegenstander. Zij versloegen in de Western Conference finals Los Angeles Lakers met 4-0.

Nog nooit eerder vertoonde comeback?

Boston Celtics begon de series tegen Miami Heat slecht, na 3 potjes stond de ploeg 3-0 achter. Nu is die achterstand dus teruggebracht naar 3-2. Als Boston Celtics uiteindelijk nog wint, is het de 1e keer in de geschiedenis van de NBA dat een team nog doorgaat na een 3-0 achterstand in de play-offs.

Geen stress bij Jimmy Butler

Ondanks de comeback is Jimmy Butler niet bang. De Miami-speler was tijdens de wedstrijd al lachend te zien, ondanks een achterstand. Na de wedstrijd zei hij voor de camera's van ESPN: "Wij kunnen deze series winnen, dus dat gaan we ook doen."