💰 | Michael Jordan verkoopt aandelen voor 2,7 miljard dollar: zo rijk is de NBA-legende
i

Getty Images

💰 | Michael Jordan verkoopt aandelen voor 2,7 miljard dollar: zo rijk is de NBA-legende

Matthijs Nijhuis • 14:51, 17-06-2023 / Laatste Update: 20:56, 11-12-2023

Dat Michael Jordan goed in de slappe was zit, had iedereen wel kunnen bedenken. De oud-basketballer is terecht een levende legende te noemen en voor veel mensen de GOAT van de NBA. Nu de superster een deel van zijn aandelen in NBA-team Charlotte Hornets heeft verkocht, kan hij naar schatting nog een paar miljard op zijn bankrekening bijschrijven.

MJ's aandeel in de Hornets is zo'n 2,7 miljard dollar waard. Zeker geen slechte deal: hij schijnt de aandelen in 2010 voor 200 miljoen dollar gekocht te hebben. Of de deal nou zo'n verschil gaat maken voor his airness valt te bezien: zijn vermogen werd toch al geschat op 1,7 miljard.

Chicago Bulls

Jordan was vooral in de jaren 90 een van de grootste sporters ter wereld: met de Chicago Bulls won hij maar liefst 6 kampioenschappen. Zijn hoogtijdagen werden in corona-tijd nog uitgebreid gevierd met de Netflix-docu The Last Dance. Tegenwoordig harkt hij vooral geld met zijn Air Jordan-kledinglijn. TheSportsRush meldt dat hij hier alleen al vorig jaar 250 miljoen mee binnensleepte.