Eigenaar basketbalclub in de NBA zou vrouwen haten en racist zijn
i

AP

Eigenaar basketbalclub in de NBA zou vrouwen haten en racist zijn

Martijn Baars • 10:55, 05-11-2021 / Laatste Update: 19:04, 07-01-2024

De NBA gaat de eigenaar van basketbalclub Phoenix Suns eens flink aan de tand voelen. Hij zou zich namelijk schuldig hebben gemaakt aan racisme en vrouwenhaat.

"De beschuldigingen zijn buitengewoon ernstig en we hebben de opdracht gegeven een uitgebreid onderzoek te starten", verklaarde Mike Bass, hoofd communicatie vanuit de Amerikaanse basketballiga NBA.

Er zouden meer dan 70 mensen zijn die over Robert Sarver hebben geklaagd. Dat zijn mensen die nu nog voor de club werken, maar ook mensen die er alweer weg zijn. Allemaal zeiden ze het zelfde: Sarver gaat zich herhaaldelijk te buiten aan racistische en vrouwonvriendelijke beledigingen. "De mate van racisme en vrouwenhaat is onvoorstelbaar. Het is gênant voor een eigenaar", aldus een anonieme getuige.

De 59-jarige Sarver, die in 2004 de basketbalploeg kocht voor 400 miljoen dollar, ontkent alles. Hij zei het onafhankelijke onderzoek toe te juichen. "Het is de enige manier om mijn naam te zuiveren en die van de organisatie waar ik zo trots op ben", zei hij.