Emotionele avond voor Golden State Warriors: eerste wedstrijd sinds plotseling overlijden van assistent-coach
Spelers van Golden State Warriors speelden voor het eerst sinds het overlijden van assistent-coach Dejan Milojevic. ©AP

Emotionele avond voor Golden State Warriors: eerste wedstrijd sinds plotseling overlijden van assistent-coach

09:30, 25-01-2024 / Laatste Update: 09:53, 25-01-2024

Voor Golden State Warriors was de wedstrijd tegen Atlanta Hawks in de NBA een emotionele avond. Een week nadat de assistent-coach van de basketballers plotseling overleed, brachten spelers, staf en fans tijdens het duel een prachtig eerbetoon. Ook de winst was voor Dejan Milojevic.

De Servische Milojevic overleed vorige week plotseling op 46-jarige leeftijd tijdens een hartaanval. Dat gebeurde bij een etentje met de hele ploeg. "Alle liefde die we de afgelopen week hebben ontvangen van over de hele wereld, is een afspiegeling van de vreugde en liefde die hij meebracht naar iedereen waar hij mee omging", zei hoofdcoach Steve Kerr na afloop van het duel. Golden State won met 134-112 van Atlanta Hawks.

Jonathan Kuminga maakte alle elf van zijn schoten en zorgde voor 25 punten voor de Warriors. Ook Stephen Curry scoorde 25 punten en Klay Thompson maakte er 24 in de eerste wedstrijd voor Golden State na twee afgelastingen. Dejounte Murray (23 punten) en Jalen Johnson (21) waren de topscorers bij de Hawks, waar Trae Young niet meedeed door een hersenschudding.