'Ja Morant gebruikte 17-jarige jongen als boksbal en bedreigde hem later met vuurwapen'
i

Getty Images

'Ja Morant gebruikte 17-jarige jongen als boksbal en bedreigde hem later met vuurwapen'

Bart van der Wijst • 15:30, 02-03-2023 / Laatste Update: 07:40, 08-01-2024

Ja Morant is the next big thing in de NBA, maar er bestaat een kans dat de vedette van Memphis Grizzlies alles wat hij heeft bereikt weggooit. Naast het veld is de 23-jarige basketballer namelijk bepaald geen lieverdje. Dat bewijst een onthulling van The Washington Post wel; Morant zou een 17-jarige jongen meerdere malen hebben geslagen en bedreigd.

Morant was samen met een vriend bij zijn huis aan het basketballen tegen de jongen toen het mis ging. De 17-jarige jongeman claimde dat de basketballer hem zo'n 12 à 13 klappen verkocht. Later zou Morant zijn huis nog in zijn gegaan om een vuurwapen te pakken.

Morants kant

De basketballer erkende tegenover de politie dat hij als eerste had geslagen, maar dat het uit zelfverdediging was. Volgens Morant gooide de jongen een bal naar hem en dreigde hij het huis in de fik te steken.

Het incident gebeurde enkele dagen nadat Morant bij een winkelcentrum in Memphis. Een woordvoerder van de NBA zei dat de organisatie kijkt naar de beschuldigingen. Morant en de Grizzlies willen niet reageren op de situatie.