lebron-james-statistiek-nba-spelers
LeBron James in actie. © Getty Images

LeBron James speelde tegen 35 procent van alle spelers uit de NBA-geschiedenis

11:47, 18-01-2024 / Laatste Update: 11:50, 18-01-2024

LeBron James speelde afgelopen nacht een prima wedstrijd in de NBA tegen Dallas Mavericks (127-110 winst). De vedette van LA Lakers scoorde 25 punten, pakte 8 rebounds en gaf evenveel assists. Maar dat waren niet de mooiste stats van James. Tijdens het duel werd bekend dat LBJ tegen 35 procent van alle spelers uit de NBA-geschiedenis heeft gespeeld. Gestoord.

Volgens Basketball Reference speelden er in totaal 5188 spelers in de NBA, onder wie James. Hij heeft dus tegen meer dan 1800 spelers gespeeld. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien LBJ bezig is aan zijn 21e seizoen in de competitie.

Er zijn zelfs een aantal trainers in de NBA tegen wie James nog heeft gespeeld. Bijvoorbeeld zijn eigen coach Darvin Ham bij Los Angeles Lakers. Maar ook Chauncey Billups (Portland Trail Blazers), Willie Green (New Orleans Pelicans), Adrian Griffin (Milwaukee Bucks), Tyronn Lue (LA Clippers), Ime Udoka (Houston Rockets) en Jacque Vaughn (Brooklyn Nets).

Afgelopen nacht speelde James tegen de Mavericks, waar Jason Kidd de trainer is. Dat tweetal is elkaar op meerdere vlakken tegengekomen in de NBA. James speelde mét Kidd bij de Amerikaanse ploeg. Samen wonnen ze goud op de Olympische Spelen van 2008. James en Kidd stonden uiteraard ook tegenover elkaar als spelers. Verder was Kidd van 2019 tot 2021 assistent-trainer van de Lakers, waar LBJ speelde.

Bronny Junior

De inmiddels 39-jarige James denkt voorlopig niet aan stoppen. Sterker nog: hij wil in de NBA samenspelen met zijn zoon Bronny (19). In 2024 kan LeBron James junior zich aanmelden voor de NBA Draft. Bronny speelt op dit moment voor USC Trojans in de NCAA. Afgelopen zomer werd hij getroffen door een hartstilstand, maar inmiddels is hij (waarschijnlijk met inwendige defribilator) weer actief.

Na de wedstrijd afgelopen nacht tegen de Mavericks haastte LeBron zich om nog een deel van de wedstrijd van zijn zoon te zien. Tijdens het interview na afloop waren zijn ogen ook al gericht op Bronny.