🎥 | Lol! Steph Curry doet sprongbal tegen veel langere Victor Wembanyama

Bart van der Wijst • 14:54, 21-10-2023 / Laatste Update: 18:13, 07-01-2024

Nog een paar nachtjes slapen en dan begint het nieuwe NBA-seizoen. Een van de spelers waar je op moet letten is de pas 19-jarige Fransman Victor Wembanyama. Hij is 2,24 meter lang en beschikt over een heel arsenaal aan offensieve- en defensieve wapens. Afgelopen nacht speelde hij met San Antonio Spurs een oefenwedstrijd tegen Golden State Warriors.

De wedstrijd begon met een sprongbal tussen Wembanyama en Stephen Curry. Dat was natuurlijk een oneerlijk gevecht; Curry is maar liefst 36 centimeter kleiner dan de Fransman. Het is dan ook niet moeilijk om te raden wie de sprongbal won.

Dubbel winst

De Spurs pakten ook nog eens de overwinning in het oefenduel. Wembanyama was in de 20 minuten die hij speelde goed voor 19 punten, 4 rebounds en 5 blocks. Curry speelde ongeveer net zo lang en maakte 11 punten uit 11 pogingen (2 gingen erin). Ook maakte hij 6 vrije worpen.

Afgelopen nacht waren de laatste oefenduels, dinsdag begint de competitie voor het echie. De Warriors openen tegen Phoenix Suns. Wembanyama kan dat duel lekker vanaf de bank kijken, hij is vrij. San Antonio speelt een dag later thuis tegen Dallas Mavericks.