🎥 | NBA propt boomlange Victor Wembanyama (2,19m) in te kleine metro voor promofilmpje

Bart van der Wijst • 14:43, 21-06-2023 / Laatste Update: 22:31, 08-01-2024

De NBA doet er alles aan om de hype rond het 19-jarige Victor Wembanyama uit te melken. Hij werd een jaar nadat LeBron James in de competitie kwam geboren en lijkt het grootste natuurtalent sinds de puntenrecordhouder. Met de draft in aantocht (vrijdag 23 juni) is Wembanyama helemaal hot. Afgelopen nacht werd de boomlange Fransman in een te kleine metro gepropt.

Want waarom zou je iemand met luxe naar het stadion van New York Yankees laten reizen als hij ook gewoon de metro in kan - een soort van dan - net als iedere andere New Yorker. Met zijn 2,19m moest Wembanyama allereerst zijn best doen om binnen te komen. Vervolgens stond hij ook niet echt chill (hij kopte het dak). Dus ging hij maar zitten.

En dat allemaal om een balletje te werpen bij New York Yankees. Het is gebruikelijk in de Verenigde Staten dat bekendheden of andere sporters de eerste pitch doen bij een MLB-wedstrijd. Dit keer was de eer aan de jonge Fransman.

Draft

Inzetten op welke spelers als 1e gedraft worden vrijdag heeft geen zin. Alle NBA-insiders zijn het erover eens: Wembanyama gaat naar San Antonio Spurs. Die club had het geluk dat hun naam uit de koker kwam via de loting waar bepaald werd wie de nummer 1 pick kreeg. Er is sowieso een Franse connectie bij de Spurs; Tony Parker speelde er tussen 2001 en 2018 en werd er 4 keer kampioen.