NBA-speler Isaiah Stewart vóór duel met Phoenix Suns opgepakt na vechtpartij met speler
Isaiah Stewart in 2021 tijdens zijn vechtpartij met de Lakers © Getty Images

NBA-speler Isaiah Stewart vóór duel met Phoenix Suns opgepakt na vechtpartij met speler

10:20, 15-02-2024 / Laatste Update: 10:22, 15-02-2024

Isaiah Stewart is een van de meest gestoorde spelers in de NBA. Dat bewees de 22-jarige klerenkast van Detroit Pistons afgelopen nacht (Nederlandse tijd) wel toen hij een speler van de tegenstander aanviel. De geblesseerde Stewart had ruzie met Drew Eubanks van Phoenix Suns en er ontstond een handgemeen. Daarbij moesten de beveiliging en politie ingrijpen.

Stewart en Eubanks stonden als echte haantjes met de borst en koppen tegen elkaar toen de speler van Detroit ineens uithaalde. Eubanks liep daarbij volgens de politie lichte verwondingen op, maar kon wel gewoon aan het duel deelnemen.

De Suns wonnen de wedstrijd met 116-110 en Eubanks speelde uiteindelijk achttien minuten mee. Daarin was hij goed voor 6 punten, 6 rebounds, 2 steals en 1 block.

Mot tussen Suns en Pistons

Phoenix Suns ging na het duel vrolijk verder met moddergooien. 'De aanval op Drew Eubanks was niet uitgelokt en gewelddaden zoals deze zijn onaanvaardbaar. Wij steunen Drew en zullen blijven samenwerken met de lokale autoriteiten en de NBA', viel er te lezen in een statement.

Daar was Pistons-coach Monty Williams, vorig jaar eindverantwoordelijke bij de Suns, niet van gediend. "Het gaat erom alle informatie te verzamelen. De NBA zal een onderzoek doen", sprak hij na afloop. "Het zou een beetje onverantwoord zijn, als ik hier een verklaring zou afleggen. Ik weet dat ze zeggen dat het niet uitgelokt was. Ik vind dat zeer onverantwoord. Je weet het echt niet."

Vechtersbaasje

Stewart had enkele jaren terug al eens ruzie met LeBron James en dat ging er nogal ruig aan toe. Toen de kalmte leek terug te zijn gekeerd, waagde Stewart nog een poging om te vechten.