NBA-update: Kyrie Irving wat doe je nu?😲
i

Getty Images

NBA-update: Kyrie Irving wat doe je nu?😲

Emiel Versteeg • 17:07, 03-04-2023 / Laatste Update: 04:30, 12-12-2023

De play-offs van de NBA gaan bijna beginnen. De meeste teams hebben rond de 80 wedstrijden gespeeld. Het is voor veel teams nog spannend of ze de play-offs halen en dat zorgt voor veel opmerkelijke acties en leuke highlights. Sportnieuws.nl zet er een paar voor je op een rij.

Kyrie wat doe je?

Atlanta Hawks speelde een bloedstollende wedstrijd tegen Dallas Mavericks. Na 4 kwarten in Atlanta stond het 123-123 en kwam er dus overtime. Grote uitblinker Kyrie Irving was goed voor 41 punten en maakte in overtime gelijk voor de Mavs: 130-130.

De Hawks mochten nog 1 laatste keer aanvallen. Trae Young en Kyrie Irving botsten met nog 2 seconden op de klok tegen elkaar op (zie foto boven) waardoor Young 2 vrije worpen mocht schieten. Hij scoorde ze allebei. Irving ging dus snel van held naar schlemiel. Dit kan zomaar het einde zijn van het seizoen van de Mavericks. Vandaar dat veel fans hun ongenoegen ook uitten.

That Kyrie Irving foul just eliminated the Mavs. Why . Just why

— Andrew (@usarouse) April 3, 2023

Denied! Antetokounmpo blockt Harden

De Philadelphia 76ers gingen op bezoek bij de Milwaukee Bucks. MVP-kandidaten Joel Embiid en Giannis Antetokounmpo tegenover elkaar, een geweldige face of natuurlijk. Beide teams zijn al verzekerd van een play-offplek. Het was een leuk potje waarbij de Bucks aan het langste eind trokken: 104-117.

Giannis Antetokounmpo maakte 33 punten en had 14 rebounds, een goede double-double dus. Hieronder een goede samenvatting van zijn optreden, let vooral ook op de block op James Harden na de eerste 10 seconden van het filmpje...

Giannis was DOMINANT tonight as the @Bucks got their NBA-best 56th win.

33 PTS

13-17 FGM

14 REB

6 AST

3 BLK pic.twitter.com/gJZklExe47

— NBA (@NBA) April 3, 2023

Klay Thompson mist 2 belangrijke 3-punters in laatste 5 seconden

Denver Nuggets ontving NBA kampioen Golden State Warriors. Eerder dit seizoen wonnen de Nuggets al 2 keer van de Warriors. Zelfs zonder MVP Nikola Jokic deden de Nuggets het goed. Met nog 27 seconden op de klok stond het 107-112 in het voordeel van de Nuggets. Klay Thompson van de Warriors verkleinde het gat tot 2 punten.

Met nog 13 seconden op de klok was het balbezit weer bij de Warriors, Klay kreeg opnieuw de kans om een 3-punter te scoren maar miste de 1e kans en werd geblokt bij de 2e kans. Het bleef dus 110-112 in het voordeel van de Nuggets.

🤯 WHAT A SEQUENCE TO END WARRIORS/NUGGETS 🤯

Jamal Murray's huge block seals the DEN win! pic.twitter.com/wWEKwQl5UC

— NBA (@NBA) April 3, 2023

De stand

Met nog maar een paar speelrondes te gaan is het dus ontzettend spannend welke teams de play-offs gaan halen. Dit is de huidige stand.