Rookie Victor Wembanyama maakt indruk met bijzondere triple-double in NBA
Victor Wembanyama blokt een schot tegen de Raptors © Getty Images

Rookie Victor Wembanyama maakt indruk met bijzondere triple-double in NBA

06:54, 13-02-2024

Victor Wembanyama was afgelopen nacht lekker op dreef voor San Antonio Spurs tegen Toronto Raptors (122-99). De 20-jarige Franse rookie noteerde een bijzondere triple-double: 27 punten, 14 rebounds en 10 blocks. Dat gebeurde op 22 januari 2021 voor het laatst en het duurde nog langer voordat een nieuweling dit flikte.

Het is namelijk niet zo gebruikelijk om een triple-double te hebben met blocks. Normaal gesproken doen spelers dat met punten, rebounds en assists. Clint Capela was de laatste speler die de bijzondere mijlpaal haalde voor Wembanyama. Wat de prestatie van de boomlange forward nog indrukwekkender maakte: hij deed het in slechts 29 minuten speeltijd.

Wembanyama volgde met zijn prestatie ook David Robinson op. Hij was in 1990 de laatste rookie die een triple-double noteerde. Over zijn prestatie was de Fransman nuchter: "Ik voelde me geweldig vandaag. Geweldig ritme, begon sterk aan de wedstrijd. Ik denk dat ups en downs gewoon bij de NBA horen en vandaag was een positieve dag."

In zijn openingsseizoen heeft Wembanyama een gemiddelde van 20.4 punten, 10.1 rebounds en 3.2 blocks.