😨 | Servische basketballer verliest een NIER na elleboogje op WK
i

Getty Images

😨 | Servische basketballer verliest een NIER na elleboogje op WK

Matthijs Nijhuis • 12:14, 05-09-2023 / Laatste Update: 18:17, 11-12-2023

De Servische basketballer Borisa Simanic moest noodgedwongen een nier laten verwijderen nadat hij in de WK-wedstrijd tegen Zuid-Soedan (115-83 winst voor Servië) een iets te stevig elleboogje kreeg. Tijdens een operatie werd duidelijk dat er complicaties waren opgetreden, waardoor de nier moest worden verwijderd.

Lees ook: Litouwen verrast op WK basketbal met zege tegen de Verenigde Staten

Nuni Omot deelde in het duel een stootje uit aan de 25-jarige Simanic, waarna hij niet meer verder kon spelen. De Serviër, die voor het Spaanse Zaragoza speelt, werd daarna geopereerd en verloor daarbij veel bloed, verklaarde coach Svetislav Pesic. Na de ingreep moest hij opnieuw geopereerd worden, waarbij het orgaan zondag uiteindelijk werd verwijderd.

Excuses

Omot heeft zich inmiddels verontschuldigd via de Zuid-Soedanese basketbalbond: "Ik wil me oprecht excuseren. Ik ben geen vuile speler en het was ook zeker niet mijn intentie om vuil te spelen. Mijn gedachten gaan uit naar Simanic. Ik bid voor hem en ik hoop dat hij spoedig herstelt." Dinsdag speelt Servië, natuurlijk zonder Simanic, tegen Litouwen in de kwartfinales van het WK.