Spelfouten op standbeeld basketballer Kobe Bryant zijn hersteld
Standbeeld van Kobe Bryant ©Getty Images

Spelfouten op standbeeld basketballer Kobe Bryant zijn hersteld

17:36, 10-04-2024 / Laatste Update: 21:17, 10-04-2024

In februari 2024 werd een standbeeld van Kobe Bryant onthuld in Los Angeles. Daarmee werd de Amerikaanse basketballegende geëerd. Hij overleed in 2020 als gevolg van een helikoptercrash. Ook zijn toen veertienjarige dochter Gianna overleefde het ongeluk niet.

Het beeld werd onthuld in aanwezigheid van tientallen Lakers-grootheden en honderden fans. Kareem Abdul-Jabbar, een andere legende van Lakers (het team van Bryant), noemde de grootsheid van Bryant in een speech “tijdloos”. Daaraan is niets gelogen, maar helaas bleek het standbeeld minder tijdloos. Diverse spelfouten moesten namelijk worden aangepast. Dat is dinsdag 9 april 2024 gebeurd, schrijft TMZ.

Decicion

De namen van basketballers Jose Calderon en Von Wafer waren bijvoorbeeld incorrect opgeschreven. De makers van het beeld waren er ook stellig van overtuigd dat het woord 'decision' (beslissing) gespeld moet worden als 'decicion', want zo was het tweemaal genoteerd.

Woordenboek

Na de presentatie van het beeld duurde het even voordat de Lakers aangaven op de hoogte te zijn van de spelfouten. De club beloofde in maart herstelwerkzaamheden uit te voeren. Waarom het dan nog een maand duurde voordat het eerbetoon aan Bryant in ere werd hersteld, is niet duidelijk. Maar na het bezoekje van de graveur aan de Crypto.com Arena, gewapend met apparatuur en een woordenboek, lijkt alles weer in orde.