Stephen Curry vraagt op verjaardag vastzittende Brittney Griner aandacht: ‘Hopelijk komt ze snel thuis’

19 oktober 2022

Brittney Griner was dinsdag jarig, maar waarschijnlijk heeft de Amerikaanse niet eens een felicitatie gekregen op haar verjaardag. Ze zit immers nog altijd vast in een Russische cel omdat ze schuldig zou zijn aan drugssmokkel en -bezit. NBA-kampioen Stephen Curry vroeg bij de start van het nieuwe seizoen aandacht voor Griner.


"Ik wil mijn platform en deze gelegenheid gebruiken om de naam van Brittney Griner te noemen, een heel speciaal lid van de basketbalgemeenschap. Het is vandaag haar verjaardag, ze is 32 jaar geworden", zei Curry dinsdagnacht (Nederlandse tijd).

Lees ook: NBA is begonnen: Warriors en Celtics beginnen seizoen met een zege

In augustus werd Griner veroordeeld voor 9 jaar celstraf. De Amerikaanse werd begin dit jaar in Rusland opgepakt op het vliegveld van Moskou, omdat ze vullingen met cannabisolie voor een e-sigaret in haar koffer had. Griner gebruikte het spul in de VS voor medische redenen, in Rusland is het verboden.

Aandacht
"We willen haar naam continu blijven noemen. Het is 243 dagen geleden dat ze ten onrechte in Rusland werd opgesloten", aldus Curry. "We hopen dat ze snel thuiskomt. Dat iedereen zijn best doet om haar thuis te krijgen."

© Getty Images