Neymar is het niet eens met de grappen die over hem worden gemaakt
Neymar is het niet eens met de grappen die over hem worden gemaakt © Instagram
i

Neymar is het niet eens met de grappen die over hem worden gemaakt © Instagram

Neymar reageert met middelvinger op grappen over zijn gewicht: 'Overgewicht oké, maar dik?'

11:29, 31-01-2024 / Laatste Update: 11:38, 31-01-2024

Hoe is het met Neymar? De Braziliaanse superster is na z'n transfer naar Saoedi-Arabië en een zware knieblessure helemaal in de vergetelheid geraakt. Tot nu. Neymar is op sociale media namelijk het middelpunt van spot omdat hij een beetje te dik zou zijn. De aanvaller van Al-Hilal reageert in een filmpje met een middelvinger voor zijn 'haters'.

Neymar was dinsdag te gast op het verjaardagsfeestje van een ander Braziliaans icoon, Romario. De ex-aanvaller van onder meer PSV en FC Barcelona werd 58. Neymar ging gretig met de jarige op de foto, maar werd zo onbewust het mikpunt van spot. Mensen op sociale media meenden op de beelden te zien dat de geblesseerde Neymar niet bepaald topfit is.

'Vroeger at Neymar verdedigers op, nu eet hij hun maaltijden op.'

Het populaire account Troll Football plaatste een foto van de voetballer met de volgende bijtekst: 'Vroeger at Neymar verdedigers op, nu eet hij hun maaltijden op.' Een grap - slechts een van de velen - die meer dan 55.000 likes kreeg. Tekst loopt door.

De spottende reacties bereikten ook Neymar zelf. De Braziliaan richtte zich tot de grappenmakers in een video op zijn Instagram-verhaal. "Oké, ik heb wat overgewicht, maar dik?", vraagt hij, terwijl hij zijn t-shirt omhoog trekt. "Ik denk het niet. Bekijk het maar, haters! Zwijg erover of ga weg." Tekst loopt door.

Het is ook wel een beetje te begrijpen dat Neymar niet topfit is. De Braziliaan staat al maanden aan de kant nadat hij in oktober de voorste kruisbanden van zijn linkerknie scheurde. De verwachting is dat hij in totaal 7 à 8 maanden uit de roulatie zal zijn. Bij Al-Hilal, de Saoedische club die hem vorige zomer voor 90 miljoen euro wegplukte bij PSG, hebben ze dan ook nog niet veel plezier beleefd aan hun superster.