Raymond van Barneveld keert laat terug van vakantie naar Thailand
Raymond van Barneveld speelt vrijdagavond op de Dutch Darts Masters, dinsdags vloog hij pas terug uit Thailand. ©PDC Darts

Raymond van Barneveld keert laat terug van vakantie naar Thailand

07:20, 23-01-2024 / Laatste Update: 10:35, 23-01-2024

Raymond van Barneveld heeft het er lekker van genomen na het WK darts in december/januari. De Nederlandse darter is uitgebreid op vakantie geweest naar Thailand, maar keert daar wel laat van terug.

Wie Van Barneveld op sociale media volgt, zag de afgelopen weken veel heerlijke vakantiekiekjes voorbij komen van hem en zijn vrouw Julia in Thailand. Maar aan al het leuks komt een eind, zo ook voor de twee tortelduifjes. Er moet namelijk al weer snel gedart worden door Van Barneveld. Vrijdag begint de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

Vlucht van twaalf uur

Daarom is het opvallend dat Barney dinsdagochtend (Nederlandse tijd) pas terugvliegt vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok. Omdat hij in Den Bosch moet gooien vrijdag, nemen we aan dat hij rechtstreeks naar Amsterdam vliegt en niet bijvoorbeeld eerst nog naar Londen vliegt. Bangkok-Amsterdam is een directe vlucht, maar wel eentje die meer dan twaalf uur duurt.

Korte herstel- en trainingtijd

Dat betekent dat Van Barneveld dinsdag pas laat landt en dan dus 'maar' twee volle dagen heeft om te herstellen van de vakantie en jetlag en nog even te trainen. Het is zeven uur later in Bangkok dan in Nederland. Gelukkig zit Van Barneveld wel in het luxe gedeelte in het vliegtuig (business class), zodat hij alvast bij kan slapen.

Dutch Darts Masters

Vrijdagavond staat Van Barneveld in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters in Den Bosch. Michael van Gerwen heeft na de Bahrein Darts Masters ook nog even een tussenstop in Dubai gemaakt om een paar dagen vakantie te nemen, maar ook hij moet weer op tijd terug voor de Dutch Darts Masters. Lees hieronder alles wat je moet weten van dat toernooi.