Dakar Rally: Janus van Kasteren blijft aan kop bij de trucks ondanks mindere dag
i

EPA

Dakar Rally: Janus van Kasteren blijft aan kop bij de trucks ondanks mindere dag

Brian Vesseur • 18:20, 10-01-2024 / Laatste Update: 11:18, 15-01-2024

Janus van Kasteren blijft de koploper bij Dakar Rally na de vijfde etappe. De Nederlandse trucker had zelf een mindere dag en kwam slechts als tiende over de finishlijn. Maar Ales Loprais, de nummer twee voorafgaand aan woensdag, eindigde als vijftiende. De Tsjech Martin Macik won de rit en nam plek twee over.

Het was een etappe van 118 kilometer, wat relatief kort is. Wel moesten de truckers vooraf 525 kilometer overbruggen om bij de overnachting te komen. De etappe ging van Al Hofuf naar Shubaytah.

Tijdverlies

Van Kasteren kwam met landgenoot Marcel Snijders en de Pool Darek Rodewald op 23.40 binnen van dagwinnaar Macik. Wel heeft de Nederlander een voorsprong van 22 minuten op de Czech.

Motors

Pablo Quintanilla won de vijfde etappe bij de motors. De 37-jarige Chileen won voor de zevende keer een Dakar-etappe. Op zijn Honda-motor was hij een halve minuut sneller dan zijn teamgenoot Adrien van Beveren.

Eerder leek Quintanilla ook de derde etappe te winnen, maar na een tijdstraf moest hij de zege afstaan aan de Argentijn Kevin Benavides. De vijfde etappe was woensdag 118 kilometer lang, van Al-Hofuf naar Shubaytah.

Klassement

Ross Branch is nog steeds de leider in het klassement. Quintanilla heeft al een achterstand van bijna dertig minuten op Branch. José Ignacio Cornejo Florimo, beter bekend als Nacho, zit maar een dikke minuut achter Branch.