Vader van F1-coureur Carlos Sainz bovenaan in Dakar-stand bij eerste rustdag
i

Pro Shots

Vader van F1-coureur Carlos Sainz bovenaan in Dakar-stand bij eerste rustdag

Brian Vesseur • 12:20, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:48, 15-01-2024

Is je ooit opgevallen dat er bij Formule 1-coureur Carlos Sainz 'jr' achter zijn naam staat? Dat komt omdat zijn vader ook Carlos Sainz heet. En senior weet ook wel hoe je een auto moet besturen. Hij doet al sinds jaar en dag mee aan de Dakar Rally, die hij zelfs al drie keer won. Bij deze editie staat Sainz senior bovenaan bij de eerste rustdag.

De Spanjaard doet mee met de auto's en rijdt in een Audi. De 61-jarige coureur uit Madrid heeft na de eerste week een voorsprong van liefst twintig minuten op zijn eerste concurrent. Sainz geeft aan dat het een zware week was, die eindigde met een marathonetappe van liefst twee dagen.

Sainz zegt tegen Motorsport.com: "We hebben de rustdag als leider in het klassement gehaald, wat laat zien dat we een gebalanceerde eerste week hebben gehad. Vanaf nu is het een kwestie van op dezelfde voet door blijven gaan. We beginnen de dag nederig en proberen de dagen zonder problemen door te komen. Dan zullen we wel zien waar we uitkomen."

Stabiliteit is enorm belangrijk in de Dakar. Sainz staat mede bovenaan, omdat grote concurrenten wegvielen of veel problemen hadden onderweg. Naast Sainz zit de 49-jarige Lucas Cruz, de navigator van het stel.