Darter Ron Meulenkamp probeert bookies te verslaan tegen Michael Smith: ‘Gewoon op mij inzetten’

20 december 2021

Getty Images
darter-ron-meulenkamp-wil-op-wk-2e-ronde-bookies-verslaan-tegen-michael-smith-9-darter

Ron Meulenkamp is in opperbeste stemming. Hij zit namelijk ‘gewoon’ nog steeds in Engeland waar hij dinsdag zal aantreden in de 2e ronde van het WK darts. Sportnieuws.nl belde hem op om te vragen naar zijn kansen en natuurlijk over de 9-darters van afgelopen weekend.


Door Jan Koning

De 9-darters van William Borland en Darius Labanauskas waren uiteraard het nieuws van afgelopen weekend. En dat binnen 24 uur. "Vroeger was dat nog speciaal, hè?", zegt Meulenkamp lachend. "Geintje natuurlijk."

Gunfactor
Hij zag de historische finishes vanuit zijn hotelkamer in Engeland waar hij zich voorbereid voor de 2e ronde van het WK darts. "Het is nog steeds gewoon ontzettend bijzonder. Vooral op tv en al helemaal bij je debuut op het WK zoals Borland." En dan ook nog eens bij 2-2 in sets en 2-2 in legs. "Ja, bizar. Zo mooi om te zien. Je gunt het zo’n jongen ook echt. Daarbij is het natuurlijk hartstikke goed voor de sport en leuk voor het publiek."

Magisch
"Ik heb al flink wat 9-darters tegen me gehad. Bijvoorbeeld van Stephen Bunting, Kyle Anderson, Jeffrey de Zwaan. Officiële 9-darters tijdens een rankingtoernooi. Zelf heb ik er ook wel een aantal uitgedeeld. Dit jaar al zelfs eens 2 in een week. Het is een magisch gevoel dat je ontzettend veel vertrouwen geeft. En darts draait toch voornamelijk om vertrouwen."

Druk erop
Op tv is het Meulenkamp nog nooit gelukt met 9 darts te finishen. "Tja, op tv is toch een andere cup of tea. Waar dat aan ligt? Als ik dat wist, dan zou het wel beter gaan op tv, haha. Het is gewoon een andere druk. Andere entourage. Spotlights erop. Heel veel dingen die het gooien van een 9-darter op tv extra lastig maken, maar daarom ook extra bijzonder."

Als het aan Meulenkamp ligt, komt die 9-darter er morgen natuurlijk wel op tv. "Aan de andere kant is het natuurlijk maar 1 leg. Ik ga liever voor een overwinning zonder, dan een nederlaag met een 9-darter. De winst is toch het allerbelangrijkste."

50/50
In de 2e ronde neemt Ron ‘The Bomb’ Meulenkamp het op tegen de als 9de geplaatste Michael Smith. Een pittige opgave voor ‘The Bomb’. Toch – zo zegt hij zelf – is hij zeker niet kansloos. “Het is een aardige kluif. Dat zeker”, vertelt Meulenkamp vanuit Engeland. “Een goede, snelle speler met ontzettend veel talent. We hebben aardig wat partijen tegen elkaar gegooid en ik denk dat het 50/50 is. De laatste keer won ik geloof ik van hem. De 2 keer daarvoor verloor ik, maar de keer daarvoor was ik de sterkste.”

Check hier een wedstrijd tussen Meulenkamp en Smith uit 2016:
(artikel gaat verder onder de video)
"Het heeft morgen vooral te maken met hoe ik voor de dag kom. Ik ben gewoon wat minder constant dan hij is. Dat kan ik wel eerlijk zeggen. Daarom sta ik ook niet zo hoog op de wereldranglijst. Als ik wel het niveau laat zien dat ik in me heb, dan kan ik er een mooie wedstrijd van maken en hem verslaan."

Against all odds
50/50 dus, maar als mensen van plan zijn de Toto voor morgen in te zetten, heeft Meulenkamp – die geregeld als analist bij RTL 7 te zien is – alvast een goed advies. "Gewoon op mij inzetten, natuurlijk", laat hij goedgehumeurd weten. Bij de Toto zelf neigen ze toch meer naar een overwinning van Smith. Die levert namelijk ‘maar’ €1,20 keer je inzet op tegen €4,55 voor een zege van Meulenkamp.