🎥​ | Michael van Gerwen na verloren pot in Ierse heksenketel: ‘Het liefst vloog ik nu meteen naar Oostenrijk’

28 april 2022

Het publiek in Dublin schreeuwde massaal voor Michael van Gerwen. Een muur van geluid steunde de Nederlander in de Ierse stad, toen hij de Premier League Darts-avond moest beginnen tegen James Wade. The Machine en MVG maakten er een spektakel van, maar Wade trok aan het langste einde: 6-5. Na afloop sprak Van Gerwen met Sportnieuws.nl.


"Deze moet ik op m'n kin nemen. We gooiden allebei een heerlijke partij, zeker de eerste 8 legs. Daarna werden we allebei minder, maar ik miste veel te veel pijlen op m'n dubbels. Dan is het jammer dat ik dat geweldige publiek niet terug kan betalen voor hun steun."

Vrijdagochtend naar Oostenrijk
In tegenstelling tot zijn concurrent Gerwyn Price vliegt Van Gerwen wél naar Oostenrijk voor de Euro Tour. Wel pas vrijdagochtend. Liever was hij donderdagavond vanuit Dublin al naar Graz gevlogen. "Was het maar zo'n feest ja, maar er gaan geen vluchten meer. Nu moet ik vrijdagochtend vroeg naar Amsterdam en vanuit daar naar Oostenrijk."

'Maak jij je wel druk dan?'
Ook al pakte de Nederlandse darter geen punt in Dublin voor de Premier League of Darts-stand, hij maakt zich totaal geen zorgen om zijn positie. De finale in Berlijn op maandag 13 juni gaat hij wel halen. "Of maak jij je wel druk dan?", lachte Van Gerwen.

Zit je in de app en zie je bovenstaande video niet? Check dan hieronder de Youtube-versie!