Michael van Gerwen over comeback Barney: ‘Geloof me, als ik stop zie je me nooit meer terug’

17 november 2021

Michael van Gerwen is doorgedrongen tot de 8e finale van de Grand Slam of Darts. En in stijl ook! MVG liet in de groepsfase een zeer hoog niveau zien. Wie weet komt er een 2e periode van dominantie aan van Mighty Mike.


Hoe dan ook, met pensioen gaan zit nog lang niet in zijn kale kop. Hij is pas 32 jaar en veel darters winnen pas na die leeftijd grote prijzen − zie bijvoorbeeld Jonny Clayton. Maar 1 ding weet MVG wel: als hij ooit besluit te pensioneren, dan is hij ook echt voor altijd gestopt.

Raymond van Barneveld (die in de groepsfase bleef steken van de Grand Slam of Darts) kwam wel terug van zijn dartspensioen. "Raymond zal altijd een goede speler blijven en op een goede dag kan hij van iedereen winnen", zegt Van Gerwen over zijn landgenoot. "Persoonlijk had ik het echter anders gedaan. Geloof mij maar, zodra ik stop, zien jullie mij nooit meer terug. Als ik stop, dan stop ik definitief."

Corona
Niet dat Van Gerwen moeite heeft met Barney's comeback. Hij kan het ook wel begrijpen: "Uiteindelijk is het zijn beslissing. Wellicht heeft het ook met zijn scheiding te maken. Daarnaast had hij verwacht om veel demonstraties te spelen, maar daar zette de corona-pandemie een streep doorheen."