Raymond van Barneveld deelt complimenten uit aan Gary Anderson: ‘Chapeau!’

17 november 2021

Dartslegende Raymond van Barneveld was bij de Grand Slam of Darts eindelijk weer eens te bewonderen op een televisietoernooi. De Hagenaar ging dinsdagavond onderuit (2-5) tegen een ontketende Gary Anderson, maar keek terug op een prima wedstrijd.


"Ik voelde me heel de avond prima", zei Van Barneveld bij RTL. "Al heb ik wel 2 van mijn 3 wedstrijden op de Grand Slam verloren. Dan ben je niet goed bezig."

Complimenten aan Anderson
Tegen Anderson waren er kansen. Van Barneveld gooide liefst 98 gemiddeld. "Gary's 1e twee partijen waren ook niet groots. Bij het ingooien zei hij nog dat hij helemaal klaar was met darts." Dat kon zijn, maar er bleek op het podium niets van waar.

Anderson bleef maar gaan. "Alle chapeau naar hem", ging Van Barneveld verder. "Ik verbaas me wel over zijn niveau. Hij heeft misschien, nog geen, 15 pijlen ingegooid." De topdarter van weleer zag de Grand Slam als opwarmer voor het WK van volgende maand.

Barney naar WK
"Veel kan ik niet echt meenemen", blikte Van Barneveld realistisch terug. "Ik heb een beetje podiumervaring opgedaan, maar niet. Sommige dingen zijn nieuw voor me. Helemaal om weer terug te keren op dit niveau. Tegen Smith gaf ik 4 van mijn eigen legs weg. Dat kan niet."