Michael van Gerwen pakt De Sousa en kan Premier League-bonus van 25.000 pond al ruiken

26 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft zich een wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie in de Premier League of Darts al voor 99 procent zeker verzekerd van de koppositie. Daarmee kan hij de 25.000 pond bonus al ruiken. Er is nog 1 normale speelavond te gaan, voordat vrijdag de finale-avond is.


De Sousa rekende meteen weer lekker, want in de eerste leg van de wedstrijd kwam hij op dubbel-13 uit. Na een aantal missers finishte hij op dubbel-1. Een leg later kwam De Sousa op dubbel-11 uit, maar zag hij Van Gerwen op 20 finishen voor de 1-1. Daarna bleef het met de legs meegaan.

Break is meteen beslissend
Totdat Van Gerwen in de 9e leg van de wedstrijd toesloeg. Hij brak de Portugees, kwam op 5-4 voor en verzilverde zijn leg: 6-4. De Nederlander rook de belangrijke punten en denderde verder over De Sousa heen. Van Gerwen won uiteindelijk met 8-6 en gaat als koploper de laatste speelavond in.

Wie wordt de koploper?
De laatste avond van de reguliere competitie wordt niet alleen een rechtstreeks duel om plek 4 tussen Clayton en Van den Bergh. Het wordt ook een avond waarin de koploper wordt beslist. Die plek levert na 16 avonden een bonus op van 25.000 pond aan prijzengeld. Daarnaast treft de koploper op de finale-avond (vrijdag 28 mei) de op papier makkelijkste tegenstander in de halve finale, namelijk de nummer 4. De nummers 2 en 3 spelen ook tegen elkaar.

Nu is dit de stand na 15 van de 16 duels:

1. Michael van Gerwen 15-21 (+18)
2. Nathan Aspinall 15-19 (+20)
3. Jose De Sousa 15-18

Van Gerwen bijna zeker
Van Gerwen speelt op de laatste avond tegen Peter Wright, die al is uitgeschakeld. De Sousa en Aspinall spelen tegen elkaar. Van Gerwen is eigenlijk niet meer in te halen als koploper, tenzij hij bijvoorbeeld met 7-0 verliest en Aspinall met dikke cijfers wint van De Sousa. Aspinall heeft namelijk een iets beter legsaldo dan MVG (+2). Dus in theorie kan het, maar in de praktijk zal Van Gerwen wel lekker de koppositie pakken!