Peter Wright is Fallon Sherrock de baas en bereikt halve finale Grand Slam of Darts

20 november 2021

Lawrence Lustig/PDC
Peter Wright

Peter Wright heeft in tegenstelling tot veel anderen wel weten te winnen van dartster Fallon Sherrock. De Queen of the Palace startte weergaloos maar hield dit niet de hele wedstrijd vol. De als 2e geplaatste Schot had wel een constant hoog niveau en dat was voldoende voor de 16-13-winst en een plekje in de halve finale van de Grand Slam of Darts.


Eerder op de avond verloor Michael van Gerwen van Michael Smith.

Sherrock was sowieso al de heldin van het Grand Slam of Darts. Ze gooide hoge gemiddelden en bereikte als 1e vrouw ooit de kwartfinale van een major PDC-toernooi. De Queen begon ook nog eens GE-WEL-DIG aan de pot tegen topspeler Wright.

Michael van Gerwen
Van Gerwen verloor voor het eerst op een major van Smith

WAT EEN START!
Met een hoog gemiddelde stormde ze over Wright heen en pakte een 3-1-voorsprong. Langzaam kwam Wright in de wedstrijd en nam hij de voorsprong over.

IJskoude koningin
Het mocht dan haar eerste kwartfinale zijn op een Major, Sherrock leek niet onder de indruk van de ambiance. Ze bleef prima scoren en raakte ook haar dubbels. 3 missers op 7-6 voorkwamen dat ze weer langszij kwam, maar Sherrock liet zich niet van de wijs brengen en kwam terug tot 8-7.

Wright moest alle zeilen bijzetten, deed dat en wist Sherrock opnieuw te breken. De wereldkampioen van 2020 liet zich niet van de wijs brengen door het publiek, zag zijn tegenstander wat pijlen op de dubbels missen en liep uit naar 12-8.


Sherrock had zelfs kansen op meer

Wright tegen Smith
Sherrock, die normaal gesproken partijen speelt over veel minder legs, kon ook in het laatste deel van de wedstrijd prima mee. Op 14-11 kreeg ze 1 kans om terug te breken en die was meteen raak. Op 15-13 sloeg Wright vervolgens op zijn eerste wedstrijdpijl toe.

James Wade en de Gerwyn Price plaatsten zich vrijdag al voor de halve finales. Daarin spelen ze zondag tegen elkaar. Smith neemt het op tegen Wright.