Raymond van Barneveld na 2 goeie dagen op Q-School op dag 3 meteen in 1e ronde eruit tegen onbekende Zwitser

16 februari 2021

BSR Agency

Raymond van Barneveld heeft een dramatisch resultaat neergezet op dag 3 van de Q-School. De Nederlandse darter verloor meteen zijn eerste wedstrijd van de dag. In een beslissende laatste leg moest hij het hoofd buigen voor de onbekende Zwitserse darter Stefan Bellmont: 6-5.


De zeer vroege nederlaag betekent dat Van Barneveld dinsdag geen punten krijgt voor de Q-School Order of Merit. Een directe tourkaart als dagwinnaar kan hij natuurlijk ook al vergeten. En dat is zonde, want Barney had juist net 2 goede dagen op Q-School achter de rug. Maandag haalde hij de halve finale en een dag eerder reikte hij tot de achtste finales.

Concurrentie
Daarmee stond Van Barneveld na 2 dagen op plek 2 van de top-8 in de Europese Q-School. De top-8 na 4 dagen krijgt ook een tourkaart. Nu moet hij hopen dat zijn concurrentie ook een niet al te beste dag heeft. Enig geluk: Gino Vos (plek 5) en Michael Unterbuchner (plek 8) verloren ook al in hun eerste ronde.

Lees ook: Gaat Van Barneveld het redden op Q-School?

Laatste dag
Van Barneveld moet naast hopen op gemors van de concurrenten ook woensdag op de laatste dag van Q-School nog aan de bak. Een punt of 2 (het halen van de achtste finales) is wel nodig om zeker te zijn van een tourkaart bij de PDC.