🎥 | Danny Noppert rekent in zenuwachtig Nederlands EK-duel af met Vincent van der Voort

Pim Huberts • 17:02, 29-10-2022 / Laatste Update: 08:22, 12-12-2023

Danny Noppert heeft in een spannend potje afgerekend met Vincent van der Voort op het EK darts. De darter uit Friesland moest toezien hoe zijn landgenoot zich terugvocht tot een last leg decider. Toch was Noppert de betere in de laatste leg: 10-9.

Lees ook: Dit is waarom het EK darts theoretisch gezien geen enkele Europeaan hoeft te bevatten

Het potje tussen de Nederlandse dartstitanen begon met een leg vol met dubbelmissers. Dankzij een 135-finish en een break in de 5e leg, ging Van der Voort met een 2-3-voorsprong de pauze in.

In de 8e leg kon Noppert dan toch weer aanhaken. Scorend was Van der Voort even aan het slapen, en dus kon 'The Freeze' dubbel 4 prikken voor 4-4. Met een 128-finish beukte de ervaren rot opnieuw naar de gelijkmaker: 5-5.

Nadat Noppert een 170-finish miste en 34 uitgooide, kwam de Fries voor het eerst in de wedstrijd op een break voorsprong: 7-5. Toch speelde Noppert niet zonder frustratie, het liep niet lekker. Van der Voort brak direct terug (7-6).

Slordigheden

Beide mannen behielden slordigheden rondom de dubbels. Van der Voort begon beter te scoren en kwam terug tot 8-8. De spanning bleef in de wedstrijd. Via een 56-finish en een 180'er schraapte Van der Voort er zelfs een last leg decider uit.

Magie is terug

In de laatste leg had Noppert de magie opeens gevonden en sloeg een gat. De darter uit Joure rekende met een 85-finish af met zijn landgenoot.

Noppert speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Dirk van Duijvenbode en James Wade.

Lees ook: Vincent van der Voort over analyseren bij Viaplay: ‘Veel topspelers hebben heel weinig verstand van darten’