🚀 🎥 | Dartstoppers testen 'onverslaanbare' pijl van TU Delft: 'Het is net een raket'

Emiel Versteeg • 02:05, 19-04-2023 / Laatste Update: 20:56, 11-12-2023

De TU Delft heeft een dartpijl ontwikkeld die zomaar de toekomst zou kunnen zijn in de dartswereld. 5 Nederlandse dartsgrootheden mochten de pijlen al testen. Lees hieronder wat zij vonden van deze bijzondere pijlen.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode (inmiddels ook bekend als de TOTO Dart Kings) mochten de pijlen testen. Van Gerwen was sceptisch, maar aangenaam verrast: "Leuk en innovatief, maar het voelde héél raar en onwennig. Het is net een raket", aldus Mighty Mike.

'Niet gelijk negatief doen'

Dirk van Duijvenbode was erg te spreken over de nieuwe pijl en is blij dat de TU Delft zich bemoeit met de dartwereld: "Prima pijl. Ik denk dat het goed is dat zulke mensen zich ermee bemoeien en we niet meteen negatief moeten doen. Darters zijn een eigenwijs volk, denken altijd alles beter te weten. Maar dit zijn écht slimme mensen en geen mensen die slim dénken te zijn."

'Resultaten houd ik voor mezelf'

Gemixte gevoelens dus bij het professionele panel, maar Vincent van der Voort staat open om vaker met de pijlen te gooien: "Als ze mij vragen verder mee te werken, werk ik 100 procent mee, maar dan houd ik de resultaten wel voor mezelf natuurlijk."

Check hieronder in de video van TU Delft hoe de perfecte pijl tot stand kwam: