Dirk van Duijvenbode Dutch Darts Masters
Dirk van Duijvenbode begint zijn vorm steeds meer te vinden © Getty Images
i

Dirk van Duijvenbode is er weer klaar voor om te vlammen op de Dutch Darts Masters

Dirk van Duijvenbode klaar met vragen over blessure: 'Daar word ik strontchagrijnig van'

Damian Vlottes • 22:01, 25-01-2024 / Laatste Update: 22:44, 25-01-2024

Dirk van Duijvenbode speelt vrijdag zijn eerste toernooi van het nieuwe jaar. Hij speelt op de TOTO Dutch Darts Masters tegen Luke Littler. Het afgelopen najaar werd bij Van Duijvenbode vooral overschaduwd door zijn schouderblessure. Hij heeft op de persdag voorafgaand aan het World Series-toernooi totaal geen zin om daarover te praten.

“Wie weet, het boeit me niet. Je doet nu toch wat ik niet wil. Er heerst alleen maar negativiteit over dat onderwerp. Voor het WK wilde ik er ook al niets over zeggen, maar dan heb je zo'n persdag en dan wordt er weer naar gevraagd. Daar word ik strontchagrijnig van.” 

Van Duijvenbode begon vorig jaar geweldig met meerdere PDC-titels. Voor het komende jaar heeft hij geen idee wat hij moet verwachten. “Ik weet niet waar ik sta. Als ik mijn niveau haal dan is zo'n voorjaar als vorig jaar (waarin hij erg in vorm was, red.) zeker mogelijk.”

WK tegen huilende Krcmar

Van Duijvenbode trof op het WK een goed spelende Boris Krcmar uit Kroatië. Door velen op voorhand een moeilijke loting genoemd, daar was de Aubergenius het niet mee eens. “Dat was een goede loting, hoor. Ik win daar altijd van, maar hij had natuurlijk vertrouwen door mijn blessure.” 

De Kroaat stond tijdens de partij te huilen, dat kwam omdat zijn vrouw er voor het eerst bij was. Iets waar Van Duijvenbode geen boodschap aan had. “Wat interesseert mij dat nou? Al slaat hij zichzelf honderd keer voor zijn kop. Hij had in ieder geval geen last van de tranen. Ik had het tijdens de wedstrijd ook niet door.”