Dirk van Duijvenbode voelt last van zijn schouders vallen: 'Niet zeiken, maar gewoon gooien'
Dirk van Duijvenbode schreeuwt het uit na zijn zege op Ryan Searle. © PDC Darts

Dirk van Duijvenbode voelt last van zijn schouders vallen: 'Niet zeiken, maar gewoon gooien'

08:42, 03-02-2024 / Laatste Update: 08:56, 03-02-2024

Dirk van Duijvenbode won vrijdagavond bij The Masters met 6-5 van Ryan Searle en daar was hij erg blij mee. De darter worstelt al maanden met zijn schouder en won pas voor de tweede keer in vier maanden een partij op televisie. Dat leverde na afloop een prachtig interview op met de darter.

De Nederlander liet tegen Searle eerst nog een reeks wedstrijdpijlen liggen en gaf bij Viaplay toe dat hij het lastig had: "Dat waren zulke moeilijke dubbels na zo'n periode. Ik haal het allemaal niet naar voren, ik zeg 'niet zo ouwehoeren', maar je denkt er wel aan. Niet zeiken, maar gewoon gooien. Alleen lukte dat niet helemaal. Uiteindelijk ben ik gewoon blij dat ik hem gooi."

Verslaggever Arjan van der Giessen vroeg of er nu veertig kilo stenen van zijn schouders was afgevallen. "Dat is nog niks. Ik neem jou op m'n rug, idioot!", reageerde Van Duijvenbode lachend.

Enthousiast

De Nederlander heeft door zijn schouder een moeizame periode. Op het WK werd Aubergenius direct uitgeschakeld. Hij zoekt naar allerlei manieren om de pijn te verminderen. Dat ging deze week vrij aardig. Tot hij in zijn eerste beurt 180 gooide: "Dan word ik enthousiast en dan kan ik niet meer mijn normale worp houden. Deze week had ik lekker getraind in een bepaalde stijl waarmee ik mijn schouder niet voelde."

Van Duijvenbode won in november voor het laatst een partij op televisie. Toen versloeg hij Steve Lennon op de Grand Slam of Darts: "Niet om hem de grond in te boren, maar dat was iemand die laag staat. Nu pak je een topper. De tweede wedstrijd die ik heb gewonnen in vier maanden tijd. Netjes!"

Aspinall wacht

De darter speelt zaterdagavond zijn wedstrijd in de tweede ronde van The Masters. Dan is Nathan Aspinall de tegenstander. Ook Michael van Gerwen en Danny Noppert komen zaterdag in actie. Het volledige programma van het toernooi is op onze website te vinden.