Dubbelkoning Richard Veenstra laat zien hoe darten moet: 3-0 winnen van beter scorende Ben Robb
i

Getty Images

Dubbelkoning Richard Veenstra laat zien hoe darten moet: 3-0 winnen van beter scorende Ben Robb

Martijn Baars • 22:52, 20-12-2023 / Laatste Update: 17:13, 05-01-2024

Richard Veenstra heeft laten zien dat de dubbels toch écht meer tellen dan de triples. De Nederlandse darter won woensdagavond afgetekend met 3-0 in sets van Ben Robb, maar had dat vooral aan zijn sterke finishes te danken. Robb scoorde veel beter, maar miste pijl op pijl op zijn dubbels. Het zal Flyers niks uitmaken. Hij staat in de tweede ronde.

De eerste set ging met veel geluk naar Veenstra. Hij kwam 2-0 voor in die set, mede dankzij een mooie 104-finish. Maar Robb maakte daarna dankbaar gebruik van de tegenvallende scores van Veenstra. Hij gooide zelf 105 uit en kreeg een pijl op de setwinst. Maar dankzij een sublieme 112-finish van Veenstra ging de eerste set toch naar de Nederlander.

Robb beter, maar mist z'n dubbels

Eigenlijk was de tweede set een kopie van de eerste. Robb was, zeker scorend, veel beter dan Veenstra. Maar de Nieuw-Zeelander miste veel te veel pijlen op z'n dubbels, waardoor Veenstra er telkens bij kon komen en sterk was op zijn dubbels. Daardoor kwam hij met 2-0 voor.

142-finish

In de derde set bewaarde Veenstra zijn allereerste 180-score voor het beste moment. Namelijk in de beslissende leg van set 3. Hij stond 2-0 voor, maar zag Robb steeds beter gooien. Toch gooide hij met een schitterende 142-finishes de voorsprong door.

Even later was de wedstrijd binnen. Met liefst 3-0 won hij van Robb. In de tweede ronde staat hij tegen Kim Huybrechts, de Belg.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts