Geblesseerde Gerwyn Price meldt zich op laatste moment af voor Austrian Darts Open
Gerwyn Price moest donderdag zijn meerdere erkennen in Luke Littler © PDC Darts

Geblesseerde Gerwyn Price meldt zich op laatste moment af voor Austrian Darts Open

17:41, 26-04-2024 / Laatste Update: 19:09, 26-04-2024

Slecht nieuws voor de fans van Gerwyn Price in Oostenrijk. De darter uit Wales zou dit weekend in actie komen tijdens de Austrian Darts Open in Graz, maar heeft zich hiervoor afgemeld met een blessure.

De PDC meldt op haar sociale kanalen dat de Welshman heeft afgemeld vanwege een beknelde zenuw in zijn rug. Price verloor donderdagavond in de Premier League Darts de eerste wedstrijd van de avond tegen latere winnaar Luke Littler.

"Balen dat ik Graz mis dit weekend", begon Price zijn betoog op Instagram. "Voelde niet goed gisteren (donderdag, red.) en vandaag is zelfs erger. Hopelijkj doet een paar dagen rust wonderen", aldus de Welshman. "Zie jullie in Aberdeen."

Vervanger

De Duitser Daniël Klose is de vervanger van Price. Hij stroomt daardoor in in de tweede ronde van het toernooi in Graz. Zijn tegenstander wordt vanavond bekend, als Andrew Gilding en Dominik Haberl uitmaken wie er door mag naar de zaterdag.

Nederlandse winnaars

Tijdens de vrijdagmiddagsessie was het oranje boven. Wessel Nijman won de eerste partij van het toernooi en Jeffrey de Zwaan volgde hem gelijk naar de tweede ronde toe. Even later kwam RIchard Veenstra in actie. Hij hield zichzelf met enkele hoge finishes in leven, om vervolgens in de deciding leg een tik uit te delen aan Ricky Evans door 104 uit te gooien. De Engelsman miste daarvoor al enkele matchdarts.

Alleen maar Nederlands succes: darters openen Euro Tour in Oostenrijk met overwinningen

26 april 2024, 23:01

Wessel Nijman heeft de Austrian Darts Open afgetrapt met een overwinning. Het was voor de Nederlander de eerste keer dit jaar dat hij meedeed aan de Euro Tour. Het was sowieso een heerlijke dag voor de Nederlanders. Ook Jeffrey de Zwaan, Richard Veenstra, Gian van Veen en Michael van Gerwen wonnen hun partijen in de eerste ronde.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld en Gian van Veen komen vrijdagavond nog in actie tijdens de eerste ronde van de Austrian Darts Open. Zij nemen het op tegen Mike De Decker en José de Sousa. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode stromen als geplaatste spelers zaterdag in.