Gerwyn Price wint via sudden death leg na bizarre pot van Kim Huybrechts
i

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price wint via sudden death leg na bizarre pot van Kim Huybrechts

Brian Vesseur • 22:39, 27-12-2021

Titelverdediger Gerwyn Price heeft keihard moeten knokken voor een plekje bij de laatste 16. Kim Huybrechts vergat de huidige wereldkampioen pijn te doen in de laatste set, Price won via een allesbeslissende leg: 4-3! In de volgende ronde speelt hij tegen Dirk van Duijvenbode.

Price kwam met 1-0 voor in sets, maar Huybrechts kwam volledig terug. De Hurricane verhoogde zijn setgemiddelde even met 10 punten en pakte zo de 2e set: 1-1. Huybrechts kwam in de 3e set met 2-0 voor (in legs), maar de Belg leek de set niet naar zich toe te kunnen trekken. Price kwam terug tot 2-2, waarna Huybrechts tóch de set pakte: 2-1!

De Belg zakte daarna volledig in: Price won de 4e set met 3-0, mede door een 130-finish in de laatste leg. De Welshman pakte vervolgens ook zijn eigen set en kwam zo weer met 3-2 voor in sets.

In de 6e set was het ouderwets vlammen, zoals we ook in de 2e set zagen. Na 4 legs stond het 2-2, met Huybrechts als uiteindelijke winnaar. 3-3 in sets! Wát een wedstrijd!

Beslissende set

Er moest dus een beslissende set aan te pas komen. Price kwam met 2-0 voor, maar Huybrechts gaf niet op en brak terug: 2-1! De Belg pakte daarna ook zijn eigen leg en zo was het 3-3 in sets én 2-2 in legs! Een van de darters moest met 2 legs verschil winnen.

Price maakte er 3-2 van, waarna de scheidsrechter er zich mee moest bemoeien. Huybrechts ging klagen bij de leiding voor het gedrag van zijn tegenstander. Price pikte dat niet en klaagde net zo hard terug. Een jammer momentje in een heerlijke kraker.

De wedstrijd ging uiteindelijk tot het gaatje. In de slotfase konden beide heren ineens geen triple of dubbel meer vinden. En als dat wel het geval was, dan sloeg de ander weer meteen toe. Dus moest een beslissende leg bepalen wie er won, daarin liet Price zijn klasse zien.