Gian van Veen verklaart irritatiemoment met Michael Smith: 'Ik dacht, wat is dit nou?'
Gian van Veen won van Michael Smith op de Dutch Darts Masters

Gian van Veen verklaart irritatiemoment met Michael Smith: 'Ik dacht, wat is dit nou?'

10:30, 27-01-2024 / Laatste Update: 14:12, 27-01-2024

Gian van Veen won vrijdagavond verrassend van voormalig wereldkampioen Michael Smith. Op de Dutch Darts Masters vermaakte hij het publiek in Den Bosch door met 6-3 te winnen. Wel gebeurde er iets naast het podium, tot irritatie van Smith.

"Er stond links een cameraman", vertelde de nummer 43 van de wereld aan de aanwezige media na zijn gewonnen wedstrijd. "Hij maakte een foto. En normaal staat de flits uit, maar nu stond hij een keertje aan." Hoewel Van Veen het moment wilde negeren, kon Bullyboy dat niet. De Engelsman wilde net gooien voor een 180'er en stapte boos terug.

Boksje

"Ik stond achter Michael Smith en zag het in mijn ooghoek", vervolgde het dartstalent. "Ik dacht, wat is dit nou? Eerst keek ik naar beneden, maar toen ik weer omhoog keek zag ik een boze Michael Smith naar links kijken." Van Veen vond het eigenlijk wel prima. "Het was niet tijdens mijn worp, dus ik dacht wat maakt het uit. Misschien niet heel goed om te denken, maar ik dacht van nou hij is er in ieder geval van afgeleid." Maar toen gooide Smith een 180'er. "Ik gaf hem daarom ook een boksje. Zo afgeleid zijn en toch een 180'er gooien, dat vind ik knap."

Van Veen speelt zaterdag in de kwartfinale van het World Series-toernooi tegen landgenoot Danny Noppert, die met 6-2 won van Nathan Aspinall. Zaterdagavond zal er in ieder geval een Nederlandse finalist zijn. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Van Veen of Noppert haalt de finale. Een volledig Nederlandse finale is ook nog mogelijk. Dan zal Kevin Doets van Gerwyn Price en Luke Humphries/Luke Litter moeten winnen.

Clash Michael van Gerwen versus Raymond van Barneveld op Dutch Darts Masters

26 januari 2024, 21:17

De TOTO Dutch Darts Masters is in volle gang. De eerste avond in De Bosch zorgde direct voor veel Nederlands succes. Liefst vijf landgenoten zien we zaterdag terug in de kwartfinales. Het topaffiche bij de laatste acht is de ontmoeting tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lees hieronder alles terug over de achtste finales van vrijdagavond.