Clash Michael van Gerwen versus Raymond van Barneveld op Dutch Darts Masters
Beeldbewerking Sportnieuws.nl / PDC Darts

Clash Michael van Gerwen versus Raymond van Barneveld op Dutch Darts Masters

Emiel Versteeg • 21:17, 26-01-2024 / Laatste Update: 20:56, 27-01-2024

De TOTO Dutch Darts Masters is in volle gang. De eerste avond in De Bosch zorgde direct voor veel Nederlands succes. Liefst vijf landgenoten zien we zaterdag terug in de kwartfinales. Het topaffiche bij de laatste acht is de ontmoeting tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lees hieronder alles terug over de achtste finales van vrijdagavond.

Update: Michael van Gerwen won zaterdagavond in een ware thriller van Raymond van Barneveld. Hij kwam terug van een 2-5 achterstand, overleefde enkele matchdarts en zegevierde uiteindelijk met 6-5 in legs.

Programma & uitslagen Dutch Darts Masters

19:00 uur: Nathan Aspinall - Danny Noppert (2-6)
19:30 uur: Peter Wright - Kevin Doets (2-6)
20:00 uur: Gerwyn Price - Dimitri Van den Bergh (6-3)
20:30 uur: Michael Smith - Gian van Veen (3-6)
21:00 uur: Rob Cross - Raymond van Barneveld (5-6)
21:30 uur: Luke Littler - Dirk van Duijvenbode (6-2)
22:00 uur: Luke Humphries - Jermaine Wattimena (6-0)
22:30 uur: Michael van Gerwen - Vincent van der Voort (6-1)

Deze eerste avond gaat het erom wie het eerst zes legs weet te bemachtigen. De winnaar van elk duel wordt dikgedrukt. Lees hieronder verder over elke wedstrijd.

Kwartfinales:
19:10 uur: Luke Littler - Luke Humphries
19:40 uur: Gerwyn Price - Kevin Doets
20:10 uur: Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld
20:40 uur: Gian van Veen - Danny Noppert

Michael van Gerwen vs. Vincent van der Voort

Michael van Gerwen begon goed aan het duel met zijn boezemvriend, hij stond na drie legs op een 3-0 voorsprong. Vincent van der Voort pakte vervolgens de vierde leg, maar dit was niet de start van een sensationele comeback: Michael van Gerwen won met 6-1 van Vincent van der Voort.

Luke Humphries vs. Jermaine Wattimena 

De WK-winnaar tegen Jermaine Wattimena. Na de overtuigende zege van Engelsman Luke Littler was het nu Luke Humphries die nog overtuigender won. Humphries sloopte Wattimena en gooide 93,94 gemiddeld en gooide zes uit twaalf op de dubbels: Humphries won met 6-0.

Rob Cross vs. Raymond van Barneveld

Twee ex-wereldkampioenen tegenover elkaar in het vijfde duel van de avond. Van tevoren verwacht je dan veel spektakel en dat hebben we gekregen: van 2-0 ging het naar 2-2, en van 2-2 naar 5-5. In de beslissende leg ging het gelijk op. Cross ging op voor 96 en Van Barneveld stond op 24. Het publiek stond vol achter de Nederlander en met succes: Van Barneveld gooide de dubbel 12 en won met 5-6 van Rob Cross. 

Van Barneveld blikt vooruit op een mooi darts-jaar waarin hij dolgraag een major wil winnen: ''Als een fitte Van Barneveld er staat met een goeie focus in zijn hoofd, dan kan hij de hele wereld aan. Alleen moeten we dan wel hard aan het werk.''

Luke Littler vs. Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode nam het op tegen tienersensatie Luke Littler. Littler won op 19 januari nog van Michael van Gerwen tijdens de Bahrain Darts Masters. Ook Dirk van Duijvenbode bleek niet opgewassen tegen ‘The Nuke’: Littler won met 6-2. 

Michael Smith vs. Gian van Veen

Het vierde duel van deze avond, een spannende pot tussen Michael Smith en Gian van Veen. De Nederlander kwam op een 0-1 voorsprong, waarna Smith er 2-1 van maakte. Vervolgens knokte Van Veen knap terug, hij kwam op een 2-5 voorsprong. Uiteindelijk won het Nederlandse talent de wedstrijd met 3-6, een ware sensatie. Gian van Veen gooit morgen tegen Danny Noppert, de twee kunnen het goed vinden met elkaar en gooiden vanavond samen tijdens de voorbereiding voor de avond, 

Van Veen over het duel met Noppert: ''Het kan een mooi duel worden, we zijn aan elkaar gewaagd. Tijdens de eurotour gooide ik ook weleens in met mijn tegenstander, ik weet niet hoe Danny daarin staat, maar anders ga ik op zoek naar een ander 'ingooimaatje'.''

Gerwyn Price vs. Dimitri Van den Bergh

Een heerlijk duel tussen Gerwyn Price en Dimitri van den Bergh na de Nederlandse klasse van de eerste twee wedstrijden. Ook dit duel zorgde voor spektakel. Price stond na vier legs op een 4-0 voorsprong en na zes legs stond het 5-1. Van den Bergh knokte zich nog knap terug naar 5-3, maar in de negende leg won Price de wedstrijd. 

Peter Wright vs. Kevin Doets

Kevin Doets mocht in het tweede duel van de avond aantreden tegen Peter Wright. De Nederlander kwam verrassend op een 0-2 voorsprong. Het werd hierna 1-2, maar Doets bleef onverstoorbaar en stond na zeven legs op een 2-5 voorsprong. Doets en Wright miste vervolgens veel dubbels, maar uiteindelijk wist Doets een dubbel te winnen: Doets won met 2-6 van The Snakebite

Na afloop was Doets duidelijk in gesprek met Sportnieuws.nl: "Na de eerste drie pijlen wist ik: ik kan hem vandaag pakken. ik voelde me erg goed, tuurlijk helpt het dat hij niet zo goed is als hij kan zijn. Toch heb ik het gevoel dat ik hem vandaag ook in zijn goede staat had gepakt."

Nathan Aspinall vs. Danny Noppert

Het eerste duel van deze avond tussen Nathan Aspinall en Danny Noppert leek spannend te worden, maar niets bleek minder waar. Noppert kwam op een 0-1 voorsprong waarna Aspinall gelijkmaakte. Hierna denderde Noppert keihard door en stond hij na zes legs op een 1-5 voorsprong. Aspinall pakte nog een leg terug, maar Noppert bleek te sterk: de Nederlander won met 2-6.