🎥​ | James Wade na verlies tegen Van Gerwen: 'Hij kreeg veel meer hulp backstage dan ik'

Martijn Baars • 01:27, 14-06-2022 / Laatste Update: 18:40, 07-01-2024

James Wade haalde er na zijn verloren halve finale tegen Michael van Gerwen in de Premier League of Darts van alles bij waaróm hij verloren had van de Nederlandse darter. Exclusief tegen Sportnieuws.nl zei Wade dat er achter de schermen het een en ander in zijn nadeel uitviel.

"Ik was niet goed genoeg, zo simpel is het. Het is wat het is. Maar het lag ook aan heel veel andere dingen", zei The Machine mysterieus na de 10-4 nederlaag in de Mercedes Benz-Arena in Berlijn. Op zaterdag won Wade nog in Kopenhagen tijdens de World Series met dezelfde cijfers. Waar het grootste verschil lag? "Backstage viel er veel in mijn nadeel uit."

'Van Gerwen kreeg veel meer hulp'

Over wat precies, wilde de Engelsman niet zeggen. "Ik mag er niets over zeggen. Laat ik het zo zeggen dat Van Gerwen veel meer hulp gekregen heeft. Maar los daarvan was hij op het podium ook gewoon de beste speler. Hij heeft verdiend gewonnen."

Interview onderbroken

Voordat we door konden vragen over wat Wade precies bedoelde, werd de verslaggever van Sportnieuws.nl al onderbroken en moest het interview afkappen. Van Gerwen reageerde na afloop van de finale die hij won op de 'beschuldiging' van Wade. Check die reactie hier!

Wie wint de finale?

Toen de finale tussen Van Gerwen en Joe Cullen nog moest beginnen, durfde Wade wel al te voorspellen dat Van Gerwen de Premier League of Darts gaat winnen. "Hij is simpelweg de beste. Joe (Cullen) was ook goed tegen Clayton en heeft het knap gedaan. Maar Van Gerwen gaat winnen."

Check het hele interview met James Wade hieronder op Youtube: