🎥 | ZIEK! Jeffrey de Zwaan overleeft 1e ronde Euro Tour met prachtige finish: ook Van Peer door

PDC

Pim Huberts • 18:57, 08-04-2023 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

De Nederlandse darters op de German Darts Grand Prix (Euro Tour 4) zijn sterk begonnen. Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan plaatsten zich voor de 2e ronde in München. Met name De Zwaan deed dit op een magische manier.

'The Black Cobra' - die begin dit jaar zijn PDC Tourkaart heroverde - vocht zich terug van een 4-1-achterstand tegen Brendan Dolan. De nummer 88 van de wereld won maar liefs 4 legs op rij (4-5) en eindigde de wedstrijd met een geniale 150-finish. Hij won met 5-6 en speelt zondag in de 2e ronde tegen Luke Humphries.

Van Peer

Ook Berry van Peer won zijn wedstrijd. Hij won met grote cijfers van de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen: 6-1. Hij neemt het zaterdag op tegen de talentvolle Josh Rock.

Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode komen later in actie. Michael van Gerwen skipt dit toernooi en neemt rust.

Uitslagen middagsessie German Darts Grand Prix (Euro Tour 4)

Jules van Dongen 1-6 Berry van Peer

Alan Soutar 2-6 Lee Evans

Matt Campbell 3-6 Callan Rydz

Mario Vandenbogaerde 4-6 Adam Warner

Andy Boulton 3-6 Keane Barry

Scott Waites 4-6 Dragutin Horvat

Brendan Dolan 5-6 Jeffrey de Zwaan

Andrew Gilding 6-1 Tytus Kanik