Jonny Clayton met moeite langs Brendan Dolan: ontmoet Josh Rock in ronde 4 WK darts

Rick Kraaijeveld • 18:46, 27-12-2022 / Laatste Update: 10:13, 12-12-2023

Jonny Clayton heeft gewonnen van Brendan Dolan in ronde 3 van het WK darts in Engeland. Hij won de wedstrijd met 4-1. Elke set had een beslissende 5e leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Het ging dus niet van harte. Hij ontmoet revelatie Josh Rock in de 4e ronde (achtste finale) van het WK darts.

Clayton moest in het begin nog even inkomen. De 1e leg werd na 20 darts gewonnen door Dolan. Daarna was het Clayton die het heft in handen nam. Hij won uiteindelijk de set met 3-2. De 2e set ging ook naar hem en ook ditmaal was er een beslissende leg nodig om verschil te maken. Hij vond de dubbel 20 en gooide die zo uit. Het had weinig gescheeld of Dolan was op gelijke hoogte gekomen door een monsterfinish van 157, hij miste alleen tops.

Comeback?

Ook set 3 had een beslissende leg nodig, zoals alle sets ervoor ook. De Welshman was klinisch op de finishes, want Dolan gooide hoger gemiddelde dan hij. Met zijn goede finishes won hij de 3e set. Ook set 4 ging weer naar 2-2 in legs, maar nu was het Dolan die aan het langste eind trok! De wedstrijd ging toch nog even door.

De laatste leg werd Clayton in het schootje geworpen. Ondanks dat hij zijn favoriete finish van 121 miste, kreeg hij nogmaals een kans van Dolan. Daardoor brak hij de Noord-Ier en mocht hij de laatste leg zelf beginnen. Die verprutste hij, waardoor zijn break teniet werd gedaan. Alweer voor het laatst kwam er een beslissende set. Deze won Clayton, hij besliste de wedstrijd met een finish van 116.

Uitslagen WK darts middagsessie 27 december

Dimitri van den Bergh - Krzysztof Ratajski 4-1

Nathan Aspinall - Josh Rock 3-4

Jonny Clayton - Brendan Dolan 4-1