Live WK darts | WK eindigt in deceptie voor Danny Noppert, Luke Littler naar 3e ronde

PDC

Martijn Baars • 23:05, 21-12-2023 / Laatste Update: 09:25, 08-01-2024

Het is al bijna kerst en er zijn nog een aantal darters die hun eerste wedstrijd op het WK darts moeten gooien. Een van hen was de Nederlander Danny Noppert. Hij kwam donderdagavond in actie tegen Scott Williams in de tweede ronde. De wedstrijd eindigde in een deceptie, want The Freeze verloor kansloos (in cijfers) met 3-0. Verder ging sensatie Luke Littler wél door. Verder Heeft Gabriel Clemens gewonnen van de verrassing uit Hong Kong: Man Lok Leung en komt Damon Heta in actie. Mis niks van de avond in ons liveblog.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het liveblog kan een paar seconden duren voordat het geladen is.

div class="mychannels" data-mychannels-type="video" data-mychannels-id="414244" data-mychannels-options="FUFFU_default">

Andrew Gilding-Luke Littler 1-3

Luke Littler was nog geen 24 uur rust gegund, voordat hij weer aan de bak moest komen op het WK darts. Hij speelde tegen Andrew Gilding en het werd een geweldige partij. De mannen zaten dichtbij elkaar, maar Gilding liet toch een aantal belangrijke kansen liggen. Littler profiteerde en staat op 16-jarige leeftijd in de 3e ronde. Hij speelt tegen Matt Campbell.

Danny Noppert-Scott Williams 0-3

Op voorhand liggen er zeker mogelijkheden voor Danny Noppert. Hij zit, op papier, niet in een heel lastig schema richting de kwartfinale, maar niets is minder waar. Het toernooi zit er al na 1 wedstrijd op voor 'The Freeze'. Hij liet een aantal cruciale kansen liggen en Williams profiteerde van bijna iedere misser van Noppert. Het werd een geflatteerde 3-0 voor de Engelsman.

Gabriel Clemens-Man Lok Leung 3-1

Dat deze wedstrijd op papier stond was al een wonder. Waar iedereen Gian van Veen verwachten wist Leung voor een stunt te zorgen door de Nederlander met 3-2 te verslaan. Ook dit keer bood de man uit HongKong goed partij. Het was echter niet genoeg om op het niveau van Clemens mee te komen. De Duitser won met 3-1.

Damon Heta-Martin Lukeman 3-1

De nummer 10 van de wereld, Damon Heta, begon donderdagavond in de laatste partij van de avond aan zijn WK. Hij speelde tegen Martin Lukeman en een echte wedstrijd werd het nooit. Heta was duidelijk de betere en maakte in de 2e set het verschil. Lukeman spurtte nog tegen en won de 3e set. Maar in de 4e set was het weer eenrichtingsverkeer voor Heta en sleepte hij de overwinning uit het vuur.