Live WK darts | Michael van Gerwen naar 3e ronde, Wessel Nijman uitgeschakeld
i

getty images

Live WK darts | Michael van Gerwen naar 3e ronde, Wessel Nijman uitgeschakeld

Martijn Baars • 00:38, 20-12-2023 / Laatste Update: 12:30, 08-01-2024

Wessel Nijman debuteerde op het WK tegen legende Steve Beaton. Hij verloor met 3-1. Michael van Gerwen heeft Keane Barry met 3-0 verslagen in zijn openingswedstrijd van het WK darts. Kijk alles omtrent de avondsessie én met name Van Gerwen terug in ons liveblog hieronder.

Steve Beaton-Wessel Nijman 3-1

Wessel Nijman nam het tijdens zijn debuut op het WK darts op tegen Steve Beaton, die zijn 33e WK speelde. Nijman leek goed aan de wedstrijd te beginnen, maar vooral de druk en dubbels leken de jonge Nederlander teveel te worden. De schat van ervaring die Beaton bezit hebben hem voor een groot deel de overwinning bezorgd. ‘The Bronzed Adonis’ speelt in de 2e ronde tegen Daryl Gurney.

Mike de Decker-Dragutin Horvat 3-0

De Belg Mike de Decker kende weinig moeite met Dragutin Horvat. De Duitser kon nooit tippen aan het niveau van De Decker. In iedere set was De Decker de betere en liet hij zijn goede spel van afgelopen jaar, op de vloer, zien in Ally Pally. Horvat stribbelde aan het einde nog wat tegen, maar de beslissende leg in deze set ging ook naar De Decker. De Belg speelt in de 2e ronde tegen Madars Razma.

Ricardo Pietreczko-Mikuru Suzuki 3-0

Pietreczko tegen Suzuki is nooit een echte wedstrijd geworden. De Duitser gaf het publiek geen mogelijkheid om hem uit te fluiten en gaf de Japanse tik na tik. Alleen in de 2e set gaf de 'Pikachu' een legje weg. Pietreczko gaat op 23 december in de 2e ronde spelen tegen Callan Rydz.

Michael van Gerwen-Keane Barry 3-0

Michael van Gerwen kende geen enkele moeite met Keane Barry. De Ier kreeg af en toe nog wat kansjes, maar liet het vooral op zijn dubbels liggen. MvG maakt een duidelijk statement naar zijn concurrenten en liet zien hoe dominant hij is. Van Gerwen speelt na de kerst mogelijk tegen een landgenoot, Richard Veenstra. Hij moet echter wel zien te winnen van Ben Robb en Kim Huybrechts.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Let op: het kan een paar seconden duren voor het liveblog geladen is.