Loting World Cup of Darts: Michael van Gerwen en Danny Noppert treffen zwaarst mogelijke tegenstander
Michael van Gerwen moet meteen aan de bak op de World Cup of Darts. ©Getty Images

Loting World Cup of Darts: Michael van Gerwen en Danny Noppert treffen zwaarst mogelijke tegenstander

23:46, 28-06-2024 / Laatste Update: 10:06, 29-06-2024

De groepsfase van de World Cup of Darts zit erop en dus is het tijd voor de knock-outfase. Er kwamen 12 landen uit de groepen door en die krijgen gezelschap van de vier toplanden. Nederland weet ook eindelijk tegen wie het koppeltoernooi begint voor Michael van Gerwen en Danny Noppert.

De dartfans in Frankfurt moesten lang wachten op topdarters als Van Gerwen, Luke Humphries, Peter Wright en Michael Smith. Nederland, Schotland, titelverdediger Wales en Engeland mochten de groepsfase overslaan. Voor outsiders als België, gastland Duitsland en Australië was het al vroeg pieken.

Uitslagen, stand en programma World Cup of Darts | Engeland wint de finale

29 juni 2024, 17:30

De World Cup of Darts is dit weekend in Frankfurt. Liefst veertig landen strijden om de eer en een mooie prijzenpot. Donderdag en vrijdag zijn de groepswedstrijden, vanaf zaterdag begint de knock-outfase. Check hier de uitslagen, de standen en de uitslagen van de World Cup of Darts.

Eén verrassing

De outsiders maakten geen fout in hun groepen en gingen dus allemaal door. Er was één verrassing te noteren: Ierland, met William O'Connor en Keane Barry, werd naar huis gegooid door debutant Taiwan.

Nederland wacht al lang op prijs

Nederland is dus vertegenwoordigd door Van Gerwen en Danny Noppert. De twee speelden al weleens samen, maar pakten nooit een prijs. Sterker nog: sinds het afhaken van Raymond van Barneveld in 2018 won Nederland de World Cup of Darts nooit meer. De afgelopen jaren ging de prijs naar Wales (twee keer), Schotland (twee keer) en Australië.

Loting

Na de laatste groepswedstrijden en beslissingen werd er meteen geloot. Landen om te ontwijken voor de 'toppers' waren België, Duitsland en Australië. De vier toplanden werden door de PDC wel uit elkaar gehouden en kunnen elkaar op z'n vroegst in de halve finales tegenkomen.

  • Engeland - Frankrijk
  • Noord-Ierland - Duitsland
  • Schotland - Polen
  • Tsjechië - Zweden
  • Wales - Kroatië
  • Oostenrijk - Taiwan
  • Nederland - België
  • Italië - Australië

Nederland - België

Nederland kreeg de zwaarst mogelijke loting met België. Het koppel Kim Huybrechts/Dimitri van den Bergh heeft weliswaar ruzie, maar darten samen als de beste als ze voor hun land uitkomen.