Luke Humphries looft Michael van Gerwen na derde avondzege op rij: 'Maar ik zal nooit bereiken wat hij heeft bereikt'
Luke Humphries won in Dublin zijn derde avond op rij © PDC Darts

Luke Humphries looft Michael van Gerwen na derde avondzege op rij: 'Maar ik zal nooit bereiken wat hij heeft bereikt'

15:17, 22-03-2024 / Laatste Update: 15:17, 22-03-2024

Luke Humphries won donderdag voor de derde avond op rij de sterkste darter in de Premier League. De Engelse wereldkampioen versloeg achtereenvolgens Peter Wright, Nathan Aspinall en Michael Smith. Na afloop was hij lovend over Michael van Gerwen.

"Ik heb zo hard aan mezelf gewerkt om op dit niveau te komen", vertelt Humphries aan Online Darts. "Maar Michael is al veel langer op dit niveau en zelfs hoger. Ik zal waarschijnlijk nooit bereiken wat hij heeft bereikt, maar ik bereik een niveau waar ik echt heel trots op ben. Ik moet gewoon blijven werken, blijven streven en proberen nog beter te worden als dat mogelijk is."

Onverslaanbaar

Ondanks dat Humphries dus al zijn derde Premier League-avond op rij won, vind hij niet dat hij the man to beat is. "Ik weet dat ik niet onverslaanbaar ben, maar ik heb het gevoel dat ik op een niveau speel waarop het een grote prestatie vergt om me te verslaan. Ik vond het geweldig hier. Het was het luidste publiek waar ik ooit voor heb gespeeld. De sfeer was ongelooflijk", vertelt de wereldkampioen over de avond in het Ierse Dublin.