Luke Littler gaat niet in op woorden van Michael van Gerwen: 'Ik focus op mijn carrière'
Luke Littler bij de Maaspoort in Den Bosch / PDC Darts

Luke Littler gaat niet in op woorden van Michael van Gerwen: 'Ik focus op mijn carrière'

18:45, 27-01-2024 / Laatste Update: 19:05, 27-01-2024

Michael van Gerwen hoopt met Luke Littler een soort rivaliteit op te bouwen die hij ook had met Phil Taylor. Toch is de zeventienjarige Engelsman helemaal niet bezig met de woorden van Van Gerwen. Dat zei hij na de overwinning op Dirk van Duijvenbode tijdens de Dutch Darts Masters.

"Ik weet dat veel mensen al spreken over een rivaliteit tussen MvG en mezelf, maar ik kijk niet naar hem of wat hij deed toen hij 16 of 17 was. Ik focus gewoon op mijn eigen carrière", sprak Littler.

Michael van Gerwen hoopt in Luke Littler een nieuwe Phil Taylor te treffen

25 januari 2024, 22:06

Michael van Gerwen is helemaal klaar voor het nieuwe dartsjaar. Tussen zijn vakantie door speelde hij vorige week nog een toernooi in Bahrein maar nu gaat het echte werk beginnen bij de Dutch Darts Masters. Hij heeft mentaal een pittige tegenstander geloot: zijn goede vriend Vincent van der Voort.

Winnaar televisietoernooi

Vorige week, toen Littler nog zestien was, won hij van Van Gerwen in de finale van de Bahrein Darts Masters. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Van Duijvenbode werd die titel genoemd door omroeper John McDonald. "Het was wel speciaal om aangekondigd te worden als winnaar van een tv-toernooi", blikte hij terug.

"Alles is in korte tijd snel veranderd, maar ik sta er eigenlijk niet teveel bij stil", ging de Engelsman verder. "Dat gaat ook niet omdat we van het ene toernooi naar het andere reizen. Maar ik ben er klaar voor en wil dit seizoen al het goede dat over mij gezegd wordt bevestigen", verzekerde Littler. 

De Engelsman werd in rap tempo immens populair. Toch juichte Den Bosch voor Van Duijvenbode en klonk er boe-geroep voor Littler. Dat begrijpt de Engelsman. "Hier werd ik wel uitgejouwd, dus misschien vinden ze me toch niet zo leuk", lachte hij. "Ach, ergens is het natuurlijk ook wel logisch als je tegen een Nederlandse speler uitkomt."