Michael van Gerwen ontsnapt in ware thriller tegen Raymond van Barneveld op Dutch Darts Masters
Michael van Gerwen schreeuwt het uit na zijn zege op Raymond van Barneveld. © PDC Darts

Michael van Gerwen ontsnapt in ware thriller tegen Raymond van Barneveld op Dutch Darts Masters

21:08, 27-01-2024 / Laatste Update: 23:23, 27-01-2024

Michael van Gerwen ontsnapte tegen Raymond van Barneveld in de kwartfinales van de Dutch Darts Masters. De drievoudig wereldkampioen overleefde twee matchdarts en won met 6-5 in Den Bosch. Na de escape schreef Van Gerwen uiteindelijk ook het toernooi op zijn naam.

Van Barneveld leek aanvankelijk niet op tijd wakker te zijn. Hij werd gelijk gebroken en de gemiddelde Barney-fan zag de bui al hangen. Toch vocht de vijfvoudig wereldkampioen zich knap terug. Hij wist de leiding over te nemen en kwam door onder meer een finishes van 131 en 96 op een 5-2 voorsprong, waardoor hij de Barney Army achter zich kreeg. 

Van Gerwen wist vervolgens zijn eigen achtste leg te houden. Ook de volgende leg ging naar de groene sloopkogel, waardoor hij weer helemaal terug in de wedstrijd was. In de tiende leg overleefde Van Gerwen een matchdart en wist hij via de dubbel 8 toch een laatste leg uit het vuur te slepen. In de beslissende leg kreeg Van Barneveld opnieuw een matchdart. Van Gerwen gooide een prachtige 124-finish via de bull om Van Barneveld te verslaan.

In de halve finales won Michael van Gerwen vervolgens van een andere landgenoot. Hij zegevierde relatief eenvoudig met 7-4 in legs over Gian van Veen. In een hoogstaande finale versloeg Mighty Mike verliezend WK-finalist Luke Littler.

Programma & uitslagen Dutch Darts Masters

Kwartfinales:
Luke Littler - Luke Humphries 6-5
Gerwyn Price - Kevin Doets 6-3
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld 6-5
Gian van Veen - Danny Noppert 6-3

Halve finales:
Luke Littler - Gerwyn Price 7-4
Michael van Gerwen - Gian van Veen 7-4

Finale: 
Luke Littler - Michael van Gerwen 6-8

Luke Littler - Luke Humphries

Luke Littler lijkt niet meer te weten wat verliezen is. Nadat hij de WK-finale nog verloor van Luke Humphries, was de kwartfinale van de TOTO Dutch Darts Masters wel voor The Nuke. De tiener wist het nog spannend te maken door op een 5-4 voorsprong drie matchdarts te missen. In de beslissende elfde leg wist hij de winst dan toch over de streep te trekken.

Gerwyn Price - Kevin Doets

Kevin Doets heeft helaas niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. De in Zweden woonachtige Nederlander kwam aardig mee tegen Gerwyn Price, maar moest toch met 6-3 het onderspit delven tegen The Iceman. Price miste in de achtste leg de dubbel voor een negendarter. Doets won vrijdagavond nog wel van Peter Wright, maar in de kwartfinale strandt de run van Hawkeye. Price speelt tegen Littler in de halve finale.

Gian van Veen - Danny Noppert

Gian van Veen is de laatste halve finalist. Hij versloeg Danny Noppert met 6-3 in een rare partij. Van Veen kwam op een 5-0 voorsprong, waarna er een onduidelijk incident plaatsvond. Noppert vocht nog drie legs terug, maar moest Van Veen uiteindelijk nederig een handje geven.