Bahrein Darts masters Luke Littler Michael van Gerwen
Luke Littler wint de Bahrein Darts Masters. © Getty Images
i

Luke Littler wint de Bahrein Darts Masters.

Luke Littler verslaat Michael van Gerwen en wint Bahrein Darts Masters

21:02, 19-01-2024 / Laatste Update: 21:38, 19-01-2024

Michael van Gerwen heeft de finale van de Bahrein Darts Masters verloren. Luke Littler was hem met 8-5 de baas in de finale.

Van Gerwen stond in de finale tegenover dartsensatie Littler die eerder op de avond nog een negendarter gooide tegen Nathan Aspinall. Het ging gelijk op tussen de twee giganten, al werden de doubles moeilijk gevonden. Net als bij de eerdere partij van MvG tegen Cross gingen de legs veel met de pijlen mee. Tot de achtste leg; Littler pakte een break tegen Van Gerwen en kwam met 5-3 voor te staan. 

Missers

Van Gerwen schrok er niet zo van en maakte de break onschadelijk door direct erna terug te breken. Van Gerwen gooide in zijn eigen leg gewoon weer prima maar miste weer de doubles. Hij gooide maar liefst negen pijlen niet uit. Maar Littler miste ook al zijn doubles op en kreeg MvG alweer de kans en greep hem. Zo maakte hij de schade weer ongedaan: het stond 'gewoon' weer 5-5 in de wedstrijd. 

Littler

Littler kreeg dé kans om op matchpoint te komen tegen Van Gerwen. De Nederlander miste zijn doubles op dubbel tien en Littler gooide wel zijn dubbel tien, waardoor hij ineens met 7-5 voor stond. Het betekende dat hij kon gooien voor de wedstrijd en dat Van Gerwen drie legs achter elkaar moest pakken. Littler bleef rustig en deed geen gekke dingen. Hij kreeg zijn eerste kans op 112 maar gooide dat nog niet uit. Hij kreeg een kans op 58 en dat was wel raak. 

Halve finale

Van Gerwen gooide wat stroever dan tegen Cross, in zijn eigen legs kreeg hij het moeilijker tegen Smith. Vooral op de doubles was het wat lastig. Na de break moest hij de break verzilveren door zijn eigen leg te houden, maar liet dat na! Hij miste een paar keer de dubbel zes en zo kreeg Smith de kans alsnog op gelijke hoogte te komen. Die kans greep hij met beide handen aan. MvG kon in de leg erna Smith weer breaken maar miste drie keer de dubbel acht. Smith deed hetzelfde en zo kreeg Van Gerwen weer een kans, dit keer gooide hij de leg wel uit.

Gekmakend was het feit dat het niet wilde lukken op de doubles voor Van Gerwen. Weer werd zijn break onveilig gemaakt door Smith, hij gooide 130 via de bull uit. De wedstrijd was zo nog steeds in evenwicht. Een beslissende leg was nodig om een winnaar te krijgen, Smith mocht deze beginnen maar maakte daar geen gebruik van. Van Gerwen gooide 110 uit