Michael van Gerwen laat Dimitri van den Bergh hoofdschudden en wint Poland Darts Masters
i

Simon O'Connor/PDC

Michael van Gerwen laat Dimitri van den Bergh hoofdschudden en wint Poland Darts Masters

Rick Kraaijeveld • 00:58, 09-07-2023 / Laatste Update: 10:31, 12-12-2023

Michael van Gerwen heeft de allereerste Poland Darts Masters ooit gewonnen. In de finale won hij van de jarige Dimitri van den Bergh. Er stond geen maat op de Nederlander die won met 8-3. Eerder gaf Van Gerwen aan dat hij last had van zijn operatie op het podium, daar was zaterdagavond in Polen werkelijk niets van te merken.

De finale van de Poland Darts Masters was een waar prachtstuk. Een echte burenruzie: Nederland tegen België. De jarige Van den Bergh had het zwaar tegen Van Gerwen die al de hele avond ontketend was. De heren gooiden er op los vanaf het begin van de partij. In 5 legs werd er 4 keer gebroken, in het voordeel van Van Gerwen uiteindelijk. Hij stond 3-2 voor na 5 legs en gooide een gemiddelde van 118 gemiddeld, Van den Bergh 94.

Onnavolgbaar

Van Gerwen was onnavolgbaar voor Van den Bergh en ging de pauze in met een 5-2-voorsprong. Ook na de pauze ging hij als een stoomtrein verder, hij gooide de ene 180 na de andere 180 en was dodelijk op de finish. De 1e leg na de pauze gooide hij een 11-darter. Ook al kwam Van den Bergh op een finish, Van Gerwen gooide toch steeds een hogere uit.

Van den Bergh zou nog 1 leg krijgen van Van Gerwen, maar toen was het ook genoeg geweest. MVG won de finale met 8-3.